Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σε αυτές τις χώρες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες δεν πληρώνουν τίποτα σε φόρους

Δέκα χώρες με μηδενική φορολογία εισοδήματος, oι περισσότερες από αυτές, αλλά όχι όλες, έχουν αντίστοιχα χαμηλό φόρο στις επιχειρήσειςΠαρατηρώντας κανείς τη λίστα με τις χώρες που δεν φορολογούν καθόλου τους πολίτες τους και τους εργαζόμενους, βλέπει ότι ανήκουν σε μόνο δύο κατηγορίες: οι 7 είναι ισλαμικές μοναρχίες με πετρέλαιο. Οι άλλες τρεις είναι πρώην ή νυν βρετανικές αποικίες και φορολογικοί παράδεισοι.

AdTech Ad

Στην πρώτη κατηγορία ο λαός τα έχει όλα δωρεάν και σε αντάλλαγμα δεν ζητάει ποτέ εκλογές. Στη δεύτερη ζει τη ζωή του στις παραλίες της Καραϊβικής, αφού το κράτος δεν τον ενοχλεί ποτέ – είναι απασχολημένο να κρατάει τα μητρώο των offshore.
Οι περισσότερες από αυτές, αλλά όχι όλες, έχουν αντίστοιχα χαμηλό φόρο στις επιχειρήσεις.
Σημ: το ΑΕΠ κάθε χώρας είναι σε PPP και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σύμφωνα με το ΔΝΤ.

1.ΚΑΤΑΡ

Κάτοικοι: 1,9 εκατ.

ΑΕΠ: $182 δισ.

Κατά κεφαλήν: $102.000 (1η στον κόσμο)
Η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ στηρίζει τον πλούτο της στο φυσικό αέριο. Δεν φορολογεί τους κατοίκους της -το 14% είναι εκατομμυριούχοι- αλλά οι εταιρείες υδρογονανθράκων πληρώνουν έως και 35%.
Δεν υπάρχει φόρος σε μερίσματα, κέρδη, υπεραξία και περιουσία. Οι εργαζόμενοι δίνουν το 5% για ασφάλιση, η ανεργία είναι στο 0,1% και οι χειρωνακτικές εργασίες γίνονται σχεδόν αποκλειστικά (94%) από ξένους.
 

2. ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Κάτοικοι: 64.000

ΑΕΠ: $5,8 δισ.

Κατά κεφαλήν: $86.000 (3η στον κόσμο σύμφωνα με το CIA World Factbook)

Ο φόρος 0% εισοδήματος είναι το μόνο καλό που έχει αυτή η χώρα. Ο εργαζόμενος έχει κρατήσεις 7% από τον εργοδότη του, 120 δολάρια το μήνα για κοινωνική ασφάλιση, φόρο ακίνητης περιουσίας μέχρι 19% και φόρο κληρονομιάς 5-20%, ενώ τόσο η στέγη όσο και τα εισαγόμενα αγαθά είναι πανάκριβα.
Ωστόσο, ο μηδενικός φόρος στις επιχειρήσεις την κάνει εξαιρετικά δημοφιλή, στο χρηματιστήριo της είναι εγγεγραμμένες πάνω από 400 ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ ο πιο διάσημος «πελάτης» της χώρας είναι η Google που γλίτωσε πάνω από $2 δισ. σε φόρους το 2011 χρησιμοποιώντας το τοπικό «υποκατάστημά» της.
 

3. ΜΠΡΟΥΝΕΙ

Κάτοικοι: 410.000

ΑΕΠ: $21 δισ.

Κατά κεφαλήν εισόδημα: $54.300 (5η στον κόσμο)

Η μικρή χώρα στον Ινδικό Ωκεανό «κάθεται» ολόκληρη πάνω σε ένα κοίτασμα πετρελαίου και το 90% των εξαγωγών της (και το 50% του ΑΕΠ) στηρίζεται στους υδρογονάνθρακες. Είναι η 5η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο και δεν έχει καθόλου χρέος.
Και επειδή όλα αυτά ανήκουν στο μονάρχη, ο Σουλτάνος που την κυβερνά ήταν το 1997 ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μέχρι που ο άσωτος αδελφός του ξόδεψε όλα τα δισεκατομμύρια της οικογένειας. Κάπως έτσι οι κάτοικοι απέκτησαν την υποχρέωση της εισφοράς στα ασφαλιστικά ταμεία.

 
Δείτε και τις υπόλοιπες χώρες στο Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com