Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

"Αει μωρή σακαφιόρα!" ~ Γνωρίζετε τι σημαίνει;

 Σακαφιόρα είναι το χαλασμένο σύκο. Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη σκάρτη γυναίκα.

Η λέξη «σακαφιόρα» ειναι συνθετικό από δύο γλώσσες, την Νορβηγική (saka=περίπτωση) και την Ιταλική (fiore=λουλούδι). Την χρησιμοποιούσαν οι έλληνες ναυτικοί από την εποχή της τουρκοκρατίας όταν έκαναν εμπόριο σιτηρών από την Μαύρη θάλασσα προς Μεσόγειο κυρίως. Οι Νορβηγοί, επίσης δραστήριοι ναυτικοί, κατέβαιναν στην Ιταλία, Βενετία, και αγόραζαν τα σιτηρά που έφερναν οι Έλληνες. Εκεί, στα χαμαιτυπία της εποχής, αντάλλασαν και αναμείγνυαν λέξεις, δεν υπήρχε όπως σήμερα η αγγλική σαν διεθνής γλώσσα συννενοησης, κυρίως ήταν τα ελληνικά αλλά μόνο για τους συναλλασόμενους της μεσογείου, και με την λέξη «σακαφιορα» χαραχτήριζαν τις μη επαγγελματίες πόρνες αλλά τις κατά περίπτωση (saka) εκδιδόμενες (λουλούδια=fiore). (Στη σύγχρονη εποχή οι έλληνες ναυτικοί ονομάζουν αυτές τις γυναίκες «σοκολατιέρες»).


 slang.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com