Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Έλλειψη καλίου: Ελέγξτε αυτά τα 8 συμπτώματα

Το κάλιο είναι ένα χημικό στοιχείο σημαντικό για τη δύναμη των μυών, τη λειτουργία των νεύρων και την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Βρίσκεται σε τροφές όπως οι μπανάνες, τα φασόλια, το πεπόνι και το αβοκάντο.
Ακόμη και αν κάποιος λαμβάνει καθημερινά την απαραίτητη ποσότητα καλίου μέσω της διατροφής (4.700 mg), είναι πιθανό να παρουσιάζει ανεπάρκεια. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική πρόσληψη νατρίου (αλατιού) που προκαλεί την αποβολή καλίου από τον οργανισμό.
Τα σημάδια της έλλειψης καλίου μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, γι’ αυτό αν διαπιστώσετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, συμβουλευτείτε γιατρό.

gettyimages 534573211 2

Μόνιμη κούραση

Κάθε κύτταρο του σώματος χρειάζεται την απαραίτητη ποσότητα καλίου για να λειτουργήσει σωστά. Όταν τα επίπεδα καλίου είναι χαμηλά, ο οργανισμός είναι εξασθενημένος. Εάν κοιμάστε καλά και δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά σας, αλλά νιώθετε εξάντληση, ελέγξτε τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό σας.
bigstock Blood pressure monitor stetho 14061656

Υπέρταση

Το κάλιο βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και η έλλειψή του μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη υπέρτασης.
3 low potassium

Πρόχειρο φαγητό

Η συστηματική κατανάλωση πρόχειρου φαγητού οδηγεί σε έλλειψη καλίου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το υπερβολικό αλάτι που περιέχουν όλα τα έτοιμα κατεψυγμένα προϊόντα για να συντηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα. Προσπαθήστε να μειώσετε το αλάτι για να συγκρατεί ο οργανισμός σας μεγαλύτερη ποσότητα καλίου.
8 low potassium 0

Συχνές κράμπες

Το κάλιο παίζει σημαντικό ρόλο στη συστολή των μυών. Όταν τα επίπεδά του είναι χαμηλά, είναι πιθανό να νιώθετε πόνους και να εκδηλώνετε συχνά κράμπες.
5 low potassium

Αρρυθμίες

Είναι λίγο τρομακτικό να νιώθετε ότι οι καρδιακοί σας παλμοί αυξάνονται χωρίς προφανή λόγο. Πολλές είναι οι αιτίες γι’ αυτό, ανάμεσά τους και η έλλειψη καλίου.
6 low potassium

Τάση λιποθυμίας / ζάλη

Η σοβαρή έλλειψη καλίου μπορεί να επιβραδύνει τους κτύπους της καρδιάς σας και να νομίζετε ότι «σβήνετε». Δεν πρόκειται για συνηθισμένη κατάσταση, αλλά αν σας συμβαίνει πρέπει να δείτε γιατρό.
7 low potassium

Δυσκοιλιότητα

Τα χαμηλά επίπεδα καλίου προκαλούν επιβράδυνση πολλών σωματικών λειτουργίας, της πεπτικής συμπεριλαμβανομένης. Είναι επίσης πιθανό να έχετε φούσκωμα και κοιλιακές κράμπες.
Numbness

Τσούξιμο / μούδιασμα

Το κάλιο συμβάλλει στην υγεία των νεύρων σας, γι’ αυτό και η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση ότι σας τσιμπάνε καρφίτσες.
Πηγή: onmed.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com