Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Λαζάνια με κιμά

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 πακέτο λαζάνια
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
600γρ. ντομάτες περασμένες από το μούλτι
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη
⅓ κ.γ. κανέλα
αλάτι
πιπέρι
σάλτσα μορνέι


Διαδικασία συνταγής
Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, όχι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, κανέλα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το μισό κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μορνέι.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές από την σάλτσα. Απλώνουμε λαζάνια, βάζουμε λίγη σάλτσα και κιμά. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά ενώ προσέχουμε η τελευταία μας στρώση να είναι σάλτσα μορνέι και να φτάνει για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ρίχνουμε μικρά μικρά κομματάκια το φρέσκο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com