Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Νεκταρίνια: Γνωρίστε τη διατροφική τους αξία

Το νεκταρίνι είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο, που «συγγενεύει» με το ροδάκινο, έχοντας παρόμοια γεύση αλλά και περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Πρόκειται για ένα τρόφιμο που πέρα από το ξεχωριστό άρωμα και τη γλυκιά του γεύση, συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό.
Αναφορικά με τα μικροθρεπτικά του συστατικά, το νεκταρίνι περιέχει βιταμίνη Α, που συνδέεται στενά με την υγεία των ματιών και τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και βιταμίνες Ε και C, που ασκούν αντιοξειδωτική δράση, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που «ευθύνονται» για τη δημιουργία οξειδωτικού στρες και την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.
Από την άλλη, είναι πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και καλίου, το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Τέλος, τα νεκταρίνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά συστατικά που έχει φανεί ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική και αντικαρκινική δράση, ενώ αποδίδουν μόλις 60 θερμίδες ανά τεμάχιο, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com