Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τηγανιά Θεσσαλονίκης

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 κιλό πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο.
Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 ½ κούπα καυτό νερό.
Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό αν χρειάζεται και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κομμάτια της τηγανιά Τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com