Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Γιατί πρέπει να βάζουμε ρόκα στη σαλάτα μας;

Το ιδιαίτερο αυτό λαχανικό μποεί να είναι λίγο πικρό, αλλά «φροντίζει» την υγεία μας.

Αποδίδει ελάχιστες θερμίδες (μόλις 5 σε ένα φλιτζάνι), έχει υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες και περιέχει σημαντικά μέταλλα όπως είναι το ασβέστιο, ο χαλκός, το σίδηρο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, το φώσφορο και το κάλιο. Τι σημαίνουν όλα αυτά; 
-Χάρη στις φυτικές της ίνες βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και τη σωστή λειτουργία του εντέρου, ενώ ταυτόχρονα μας χορταίνει για πολλή ώρα με λίγες θερμίδες, συμβάλλοντας σε μια καλύτερη σιλουέτα. 
-Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία αποτελούν την καλύτερη αντικαρκινική ασπίδα του οργανισμού. Η πικρή της γεύση, μάλιστα, οφείλεται σε ουσίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιβλαβών και καρκινογόνων επιδράσεων των οιστρογόνων του οργανισμού, απωθώντας έτσι μορφές καρκίνου όπως του προστάτη, του στήθους, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών.


-Μας παρέχει φυλλικό οξύ, σημαντικό συστατικό στη διατροφή των εγκύων, καθώς εμποδίζει τις επιπτώσεις στο έμβρυο, από προβλήματα στο νευρικό σωλήνα. Μας παρέχει, όμως, και άλλες βιταμίνες Β που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και στο νευρικό σύστημα.

-Μας χαρίζει βιταμίνη Κ σε ποσότητα 11 μικρογραμμαρίων σε 1 φλιτζάνι. Σημειώστε ότι επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Κ στον οργανισμό, βοηθούν στον περιορισμό της νευρωνικής βλάβης του εγκεφάλου, που είναι και μια εκ των αιτιών για την ασθένεια του Alzheimer.

-Περιέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας, κάνοντας καλό στην όραση, τους πνεύμονες, το δέρμα, αλλά και τη στοματική κοιλότητα. 


clickatlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com