Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

5 λόγοι για να πιεις μια μπύρα παραπάνω! Ναι, ακόμα και αν κάνεις δίαιτα

Ακούγονται πολλά για τη μπίρα: ότι προκαλεί φούσκωμα, δημιουργεί «μπυροκοιλιά»… οι διαιτολόγοι όμως την προτείνουν ανεπιφύλακτα αν κάποιος κάνει δίαιτα και δεν θέλει να αποφεύγει το αλκοόλ. Γιατί πέρα από 107 θερμίδες που δίνει μια μπίρα 250ml, έχει και κάποια σημαντικά οφέλη στην υγεία και αυτό αποδεικνύεται και από έρευνες.
1. Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή: Μια πρόσφατη έρευνα στη Σουηδία έδειξε πως γυναίκες που έπιναν μία ή δύο μπίρες (όχι παραπάνω) τη βδομάδα, είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες για καρδιακή προσβολή από αυτές που έπιναν πολύ ή από αυτές που δεν έπιναν καθόλου.
2. Δυναμώνει τα οστά: Έχει αποδειχθεί πως η μπίρα δυναμώνει τα οστά αλλά η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται με μέτρο γιατί παραπάνω από 2 μπίρες τη μέρα μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

3. Προστασία κατά του διαβήτη:
Μια μέτρια κατανάλωση μπίρας (όχι παραπάνω από μία την ημέρα) μπορεί να προστατεύσει ενάντια του διαβήτη τύπου 2.

4. Περιέχει αντιοξειδωτικά: Κάτι που ίσως ήταν άγνωστο στις περισσότερες από εμάς, είναι πως η μπίρα έχει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ βελτιώνει τη μνήμη. Επίσης η μαύρη μπίρα προσφέρει μια μικρή ποσότητα σιδήρου.
5. Έχει «προσαρμοστεί» στους κανόνες της διατροφής: Πλέον υπάρχουν μπίρες χωρίς αλκοόλ ή με λίγους υδατάνθρακες, έτσι ώστε ακόμα και αυτοί που προσέχουν τη διατροφή τους, να μπορούν να απολαμβάνουν ένα ποτήρι μια στο τόσο. Επίσης στο εξωτερικό έχουν ήδη κυκλοφορήσει μπίρες με αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης και ηλεκτρολυτών.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως μπορείς να πίνεις τη μία μπίρα μετά την άλλη. Χρειάζεται μέτρια και υπεύθυνη κατανάλωση για να μην παχύνεις και να μην έχεις άσχημο hangover!
tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com