Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αναψυκτικά διαίτης: 5 σοβαρoί κίνδυνοι για την υγεία

Τα αναψυκτικά διαίτης αποτελούν εδώ και χρόνια την «υγιεινή» εναλλακτική για όσους θέλουν να καταναλώνουν αναψυκτικά χωρίς να «φορτώνονται» με ζάχαρη και θερμίδες.
Πολλές επιστημονικές μελέτες ωστόσο, επιβεβαιώνουν ότι τα αναψυκτικά διαίτης κάθε άλλο παρά υγιεινά είναι τελικά.
Δείτε τι υποστηρίζουν οι ειδικοί για τις επιπτώσεις των light αναψυκτικών στην υγεία:

Αλλαγές στο έντερο

Σύμφωνα με μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται τη ζάχαρη. Τα τεχνητά γλυκαντικά αλλάζουν το μικροβίωμα του εντέρου, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τη δυσανεξία στη γλυκόζη.
belly fat

Πρόσληψη βάρους και λίπος στην κοιλιά

Οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος και πίνουν τακτικά αναψυκτικά διαίτης, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Geriatrics Society διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί που έπιναν αναψυκτικά διαίτης καθημερινά για μια περίοδο εννέα ετών, είχαν κατά μέσο όρο 3 εκατοστά μεγαλύτερη περίμετρο μέσης από τους ομολόγους τους που δεν έπιναν αναψυκτικά διαίτης.
sugar donuts

Αυξημένη όρεξη και λιγούρες για γλυκά

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις διαπίστωσε ότι όσοι προσπαθούν να μειώσουν τις θερμίδες πίνοντας αναψυκτικά διαίτης, τις αναπληρώνουν μέσω γευμάτων με περισσότερες θερμίδες, και αυτό τους οδηγεί σε αύξηση του βάρους τους.
Άλλη μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Yale, διαπίστωσε ότι τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να αυξήσουν την όρεξη και τις λιγούρες για γλυκά. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα τεχνητά γλυκαντικά, ακριβώς επειδή είναι γλυκά, αυξάνουν τις λιγούρες και προκαλούν εξάρτηση από τη ζάχαρη.

Αυξημένος κίνδυνος διαβήτη

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, μπορούν να αλλάξουν την ανταπόκριση του σώματος στη γλυκόζη, άλλη είναι όμως η σύνδεση μεταξύ τους. Μελέτη του 2009 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έπιναν καθημερινά αναψυκτικά διαίτης είχαν κατά 67% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
osta

Επιπτώσεις στην υγεία των οστών

Η κατανάλωση αναψυκτικών συνδέεται γενικά με κακή οστική υγεία στα παιδιά. Μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τόσο κανονικών όσο και αναψυκτικών διαίτης, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κινδύνου κατάγματος των ισχίων κατά την εμμηνόπαυση.
Πηγή: health.com
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com