Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

5 τρόποι για αποτοξίνωση χωρίς... αποτοξίνωση! Kι όμως....

Το ανθρώπινο σώμα δεν χρειάζεται να «αποτοξινωθεί». Τα νεφρά, το συκώτι και το ανοσοποιητικό σύστημά μας κάνουν καλή δουλειά προκειμένου να ξεφορτωνόμαστε καθημερινά τα απόβλητα του οργανισμού. Για τον λόγο αυτό, η κατανάλωση μόνο φυσικών τροφών, με στόχο την διατροφική αποτοξίνωση για μικρό χρονικό διάστημα (βοηθώντας σε να χάσεις και λίγα κιλά) δεν είναι κακό.
Στην πραγματικότητα, μπορεί να σου υπενθυμίσει πόσο καλύτερα νιώθεις όταν τρέφεσαι καλά και σωστά. Το μυστικό είναι να γνωρίζεις πώς να ξεκινήσεις τη διατροφή σου με τον σωστό τρόπο. Δες πώς θα κάνεις αποτοξίνωση χωρίς αποτοξίνωση.

1 Φάε μόνον σαλάτες και φρούτα για λίγες ημέρες
Γενικά, δεν υπάρχει πρόβλημα με την κατανάλωση μόνο φρέσκων φρούτων και λαχανικών για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα από 3 εώς 5 ημέρες. Μετά από αυτό, τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργήσει άριστα, όπως η πρωτεΐνη, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο, θα πρέπει να επανενταχθούν στη διατροφή.

2 Πρόσθεσε στα γεύματά σου φρέσκα φρούτα, χορταρικά και λαχανικά
Μια διατροφική αποτοξίνωση δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι τόσο απλή, όσο το να τρως για λίγες μέρες μόνο φρέσκα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου και φρόντισε να περιέχουν φρέσκα φρούτα, χορταρικά και λαχανικά. Επομένως βάλε στο μενού σούπες, σαλάτες και χυμούς που θα φορτώσουν το σώμα σου βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, θα εξαλείψουν την κατακράτηση και θα σε βοηθήσουν να χάσεις και ένα κιλό.
3 Δεν χρειάζεσαι πάντα τα σνακ ενδιάμεσα των γευμάτων
Σπάνια νιώθουμε πεινασμένοι μεταξύ των γευμάτων. Σταμάτα να τρως κάθε δύο ώρες και τρώγε κάθε 4-5 ώρες. Είναι ένας καλός τρόπος να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να αποκτήσεις καλές διατροφικές συνήθειες. Δες και την έρευνα αυτή, γιατί τα περισσότερα γεύματα δεν ενισχύουν τον μεταβολισμό και επομένως δεν ευνοούν την απώλεια βάρους.
4 Πιες μόνο νερό
Ένας πολύ απλός τρόπος για να κάνεις αποτοξίνωση είναι να πίνεις περισσότερο νερό καθημερινά και να αντικαταστήσεις την καφεΐνη και τους χυμούς με νερό. Επιπλέον είναι ένας εύκολος τρόπος για να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων ενώ όλη η επιπλέον ενυδάτωση που θα προσφέρεις στον οργανισμό σου θα κάνει το πεπτικό σου σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά. Διάβασε επίσης: Easy detox: Ποιες τροφές βοηθούν στην αποτοξίνωση;
5 Άλλαξε τις ώρες που τρως
Πολλοί από εμάς τρώνε μια ιδιαίτερα μεγάλη μερίδα της ημέρας αργά το βράδυ. Το σώμα χρειάζεται αρκετές ώρες χωρίς φαγητό για να διαχειριστεί το μεταβολισμό των λιπών στο σώμα, ιδανικά 10-12 ώρες τη νύχτα. Έχοντας μόλις 6-8 ώρες διάλειμμα μεταξύ του δείπνου και του πρωινού το σώμα αποθηκεύει περισσότερο λίπος. Για να το αλλάξεις αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να καταναλώσεις το τελικό σου γεύμα μέχρι τις 6 ή τις 7 το βράδυ κάθε μέρα και το πρωινό σου στις 8 ή τις 9 το πρωί και να κόψεις τα ενδιάμεσα σνακ, για να μην έχεις ανεβασμένη την ινσουλίνη και το σώμα σου να διαχειρίζεται καλύτερα τη γλυκόζη.
youweekly.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com