Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Thilafushi: Το νησί-χωματερή των Μαλδίβων!

Τι κάνει ένα μικρό νησιωτικό κράτος σαν τις Μαλδίβες για να απαλλαγεί από εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών που παράγονται κάθε μέρα από ένα εκατομμύριο ετησίως τουρίστες και σχεδόν τετρακόσιες χιλιάδες μόνιμους κατοίκους; Δημιουργεί μια χωματερή σε ένα άλλο νησί, φυσικά. Τα εντυπωσιακά τροπικά νησιά των Μαλδίβων, νοτιοδυτικά της Ινδίας, είναι γνωστά για τις αμμώδεις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά. Αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουν την βρόμικη πλευρά.

Μόλις λίγα μίλια δυτικά του Μάλε, της πρωτεύουσας των Μαλδίβων, βρίσκεται το νησί Thilafushi, που είναι ο σκουπιδότοπος για τις Μαλδίβες. Αλλά το Thilafushi δεν ήταν πάντα ένα νησί σκουπιδιών. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν καν νησί. Εικοσιπέντε χρόνια πριν ήταν μια παρθένα λιμνοθάλασσα. Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 1991, ελήφθη η απόφαση να γίνει η περιοχή χώρος υγειονομικής ταφής για να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων που παράγονται από την τουριστική βιομηχανία. Μέσα σε έναν μήνα τα σκουπίδια άρχισαν να φτάνουν. Τεράστιοι λάκκοι σκάφτηκαν μέσα στην άμμο και τα απόβλητα τοποθετήθηκαν εκεί, τα οποία στη συνέχεια μπαζώθηκαν και καλύφθηκαν από λευκή άμμο.
perierga.gr - Thilafushi: Το νησό-χωματερή των Μαλδίβων!
Εκεί σήμερα υπάρχουν εργοστάσια και σπίτια για περίπου 150 μετανάστες από το Μπαγκλαντές που ζουν εδώ ξεχωρίζοντας τους τόνους των απορριμμάτων που φτάνουν καθημερινά. Οι περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μόλυνση της θάλασσας από τα απορρίμματα και υπάρχει η σκέψη κάποια να ανακυκλώνονται στην Ινδία.
perierga.gr - Thilafushi: Το νησό-χωματερή των Μαλδίβων!
perierga.gr - Thilafushi: Το νησό-χωματερή των Μαλδίβων!
perierga.gr - Thilafushi: Το νησό-χωματερή των Μαλδίβων!perierga.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com