Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η ιστορία 6.000 χρόνων ανθρώπινης αστικοποίησης [Βίντεο]

Η αστικοποίηση του πλανήτη, σε διάρκεια 6.000 ετών, ξεδιπλώνονται μέσα από ένα ενδιαφέρον βίντεο, που καταγράφει την ανθρώπινη εξέλιξη.
Το βίντεο δημιουργήθηκε μετά από μελέτη μιας ομάδας του πανεπιστημίου Γέιλ, με επικεφαλής την ερευνήτρια Μέρεντιθ Ρεμπά (Meredith Reba).
Στην έρευνα αυτή έχει γίνει χαρτογράφηση της εμφάνισης των πόλεων μεταξύ 3.700 π.Χ. και 2.000 μ.Χ. με βάση τους πληθυσμούς που καταγράφονται σε ιστορικές αφηγήσεις.

Λαμβάνοντας τα δεδομένα από τη μελέτη αυτή, ο Μαξ Γκάλκα (Max Galka) από την Metrocosm (μια συλλογή από έργα που αναλύουν τη ζωή μέσα από στατιστικά στοιχεία και δεδομένα) παρήγαγε ένα συναρπαστικό animation που δείχνει την ιστορία των πόλεων σε όλο τον κόσμο.
Όπως είπε ο Galka είναι η πρώτη φορά που καλύπτει έξι χιλιετίες δεδομένων για να δημιουργήσει ένα βίντεο. Η ροή του χρόνου είναι λίγο αργή στην αρχή, αλλά οι αλλαγές στην αστική ανάπτυξη είναι ενδιαφέρουσες, όσο πλησιάζουμε στον 20ο αιώνα.

 Πηγή
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com