Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόσα 'καθαρίζουν' οι πιλότοι της Aegean

Πόσος είναι ο μισθός ενός πιλότου της Aegean και πόσα τελικά βάζει στην τσέπη; Απάντηση από τον ίδιο τον Πρόεδρο της εταιρείας Θεόδωρο Βασιλάκη
Adtech Ad
Ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ο αυτοδημιούργητος πρόεδρος της Aegean δεν του αρέσει να μασάει τα λόγια του. Πολύ περισσότερα όταν μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες επιχειρηματίες εξαιτίας των κρατικών "τρικλοποδιών" και τις αδυναμίας προγραμματισμού εξαιτίας της αβεβαιότητας και της ασυνέχειας στο πολιτικοοικονομικό σκηνικό της χώρας.
AdTech Ad
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο protagon και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση των πιλότων της εταιρείας.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα: Ένας ώριμος Κυβερνήτης της Aegean, λέει ο Βασιλάκης, με τις ασφαλιστικές εισφορές και προσαυξήσεις κοστίζει 130.000 ευρώ ετησίως  αλλά λαμβάνει καθαρά μόνο 45.000 ευρώ. Το 62% πάει στο κράτος σε εισφορές και φόρους. Άρα, θέλει να πει, με όλη αυτήν την υπερφορολόγηση εδώ, το ίδιο το κράτος καθιστά τις ελληνικές εταιρείες σαν την Aegean μειονεκτικές απέναντι στον ξένο ανταγωνιστή τους, που δεν έχει τα αντίστοιχα βάρη, ούτε και την αντίστοιχη αβεβαιότητα όσων απόμειναν να επιχειρούν στην σημερινή Ελλάδα.

«Όταν σηκωθεί ένα αεροπλάνο στον αέρα, ανταγωνίζεται αμέσως όλες τις άλλες ξένες εταιρείες. Άρα, πρέπει κανονικά να έχει το ίδιο κόστος. Αν δεν το έχει, τότε υπάρχει πρόβλημα. Έτσι λοιπόν εμείς, επειδή ακριβώς επιβαρυνόμαστε με παραπάνω έξοδα, ή πρέπει να πουλάμε λίγο παραπάνω ή να αναπτυσσόμαστε λιγότερο. Η διαφορά μεταξύ του low cost και της δικής μας εταιρείας, προσπαθούμε να μην είναι μεγάλη. Αλλά είναι πολύ price-sensitive η αγορά ούτως ή άλλως».
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com