Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Γιατί οι κολυμβητές στο Ρίο φορούν δύο σκουφάκια; Το μυστήριο λύθηκε

Λοιπόν τι συμβαίνει και πολλοί κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο φοράνε δύο σκουφάκια το ένα πάνω από το άλλο;
Καταρχάς αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά στο Ρίο αλλά το 2012 στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι λόγοι είναι δύο:
- Ο πρώτος λόγος είναι ότι οι τα δύο σκουφάκια μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα γυαλάκια θα μείνουν στη θέση τους. Οι ιμάντες των γυαλιών κολύμβησης όταν τοποθετούνται ανάμεσα στα δύο σκουφάκια είναι πιο σίγουρο ότι θα μείνουν σταθερά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

- Ο δεύτερος λόγος δεν είναι τόσο προφανής. Σύμφωνα με προπονητή κολύμβησης, το εξωτερικό σκουφάκι σιλικόνης διατηρεί καλύτερα το σχήμα του και δεν τσαλακώνεται προκαλώντας έτσι μικρότερη αντίσταση στο νερό. Δηλαδή, βοηθά τον κολυμβητή να πετύχει μικρότερο χρόνο (έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου).
Συνήθως το εσωτερικό μέρος τους είναι κατασκευασμένο από λατέξ.

thetoc.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com