Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτή είναι η πρώτη "πειραγμένη" φωτογραφία! Δες πώς να φτιάξεις τις δικές σου

Η στρατιωτική ιδιοφυΐα του Ulysses S. Grant ήταν καθοριστική για την έκβαση του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως θα χρειαζόταν κάποιος να "πειράξει" μια φωτογραφία του 18ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για να αναγνωριστεί η αξία της;

Να όμως που συνέβη! Πιθανότατα μάλιστα να αποτελεί και την πρώτη "πειραγμένη" φωτογραφία στον κόσμο. Το τελικό αποτέλεσμα προέρχεται από επεξεργασία 3 φωτογραφιών. Μόνο μία μάλιστα είναι του S. Grant. Εκείνη που έδωσε το... κεφάλι και τραβήχτηκε το 1864. Η φωτογραφία του στρατηγού των "Βορείων" με τίτλο "O General Grant στο City Point" είχε "πειραχτεί" δεκαετίες μετά το τέλος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου. Στο φόντο βλέπουμε κρατούμενους από τη μάχη του Fisher Hill στη Βιρτζίνια το 1864, ενώ το σώμα του αναβάτη και το άλογο είναι από φωτογραφία του υποστράτηγου Alexander McDowell McCook (1864).
Η επεξεργασία των φωτογραφιών πιστεύεται ότι έγινε γύρω στο 1902 από τον φωτογράφο Levin Corbin Handy. Είχε κληρονομήσει μια τεράστια συλλογή αρνητικών από το στούντιο του θείου του Mathew Brady, αγαπητού φωτογράφου του 19ου αιώνα. Αποφάσισε να θολώσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ιστορικού γεγονότος και φαντασίας για να δημιουργήσει πιο "δυνατές" φωτογραφίες. Ήλπιζε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αναγνώριζε την ιστορική αξία τους και θα αγόραζε τα αρνητικά. Λόγω όμως του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων που χάθηκαν στον εμφύλιο, οι φωτογραφίες του δεν βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση.
Και ερχόμαστε στο σήμερα που οι "πειραγμένες" φωτογραφίες δίνουν και παίρνουν σε περιοδικά, εφημερίδες και διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο. Αν έκανε μικρά θαύματα με τα μέσα που είχε στη διάθεσή του ο Levin Corbin Handy, σήμερα μπορούμε να κάνουμε αριστουργήματα από την οθόνη του υπολογιστή μας! Δες τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και παίξε με τις δικές σου φωτογραφίες. Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις ή να ακολουθήσεις τις οδηγίες από διάφορα tutorial που θα βρεις στο YouTube για κάθε εφαρμογή. Με μια καλή σύνδεση, όπως η COSMOTE VDSL, ο υπολογιστής σου θα τα βγάλει πέρα στη δύσκολη αποστολή του multitasking!
1. Pixlr


2. Befunky
3. Photoshop Express

4. Fotor
5. Sumopaint

6. PicMonkey


newsit.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com