Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εντοπίσαμε τις θρυλικές γειτονιές των σήριαλ και σας την παρουσιάζουμε

Το Makarenia βγάζει τους χάρτες του, βάζει μπρος το GPS του και παίρνει τους δρόμους για να εντοπίσει τις θρυλικές γειτονιές των σίριαλ, στα οποία πρωταγωνίστησαν κατά κάποιον τρόπο όχι μόνο οι ήρωες αλλά και οι διευθύνσεις τους.
10
Σειρά: Το Δέκα
Διεύθυνση: Παρασάγγη 10
odos (2)Η καλύτερη παραγωγή που έχει κάνει ποτέ ο Alpha ήταν η μεταφορά του τελευταίου (ανολοκλήρωτου) βιβλίου του Μ. Καραγάτση στην μικρή οθόνη, με ήρωες της (ας πούμε) καθημερινότητας, οι οποίοι μένουν στο παλιό οινοποιείο ενός ιδιοκτήτη σε μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, και ερίζουν για το ποιος θα κληρονομήσει το περίφημο «10» το καλό. Η θέση νούμερο 10 της σημερινής λίστας του ανήκει δικαιωματικά.
9
Σειρά: Το Κόκκινο Δωμάτιο
Διεύθυνση: Πανός 8 και Χλόης, Βουλιαγμένη
odos (4)Ο Αλέξανδρος Ρήγας και η Βασιλική Ανδρίτσου μας καλωσόριζαν επί τρεις σεζόν στο ξενοδοχείο Conte Del Mare, στην παραλιακή της Αθήνας. Στην πραγματικότητα, τα εξωτερικά γυρίσματα της σειράς πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο Grecotel Vouliagmeni Suites στην Βουλιαγμένη, και πείτε αλεύρι, γιατί πιθανότατα από το Φθινόπωρο του 2013 η γνωστή πισίνα του ξενοδοχείου θα μας υποδεχθεί με νέα επεισόδια στην οδό Πανός, αν οι διαπραγματεύσεις των ιθυνόντων πάνε καλά στο Mega.
8
Σειρά: Η Λάμψη
Διεύθυνση: λεωφόρος Κηφισίας, Μαρούσι – Attrina Center
odos (5)Το θρυλικό πρώτο επεισόδιο της Λάμψης ξεκινά με την Βίρνα να καταφθάνει στην διαβόητη Τζάιαντ, το άντρο του χρήματος και της λάμψης του πλούτου του Γιάγκου Δράκου. Αυτό το θεόρατο κτίριο, ο πύργος στον οποίο σύχναζαν καθημερινά οι ήρωες της σαπουνόπερας – από τον Γιάγκο και τον Σέβο μέχρι τη Σάντρα, τη Βίρνα και τον Ευλογητό – μπήκε στην καθημερινότητα κάθε ελληνίδας γιαγιάς (και τον εγγονιών της μαζί, για να είμαστε ειλικρινείς) και έγινε σύμβολο της δόξας. Αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πολλοί από εμάς είναι πως ο πύργος δεν είναι άλλος από το Attrina Center στο Μαρούσι, το 25όροφο δημιούργημα του Ιωάννη Βικέλλα κοντά στην Κηφησίας, και παράλληλα τέταρτο ψηλότερο κτίριο της χώρας. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η Τζάιαντ ήταν ο Πύργος των Αθηνών στους Αμπελόκηπους, αλλά το Makarenia διαφωνεί κατηγορηματικά.
7
Σειρά: Η Πολυκατοικία
Διεύθυνση: Αλαμάνας 19
odos (3)Η απάντηση στο φλέγον ερώτημα του Μιχάλη Χατζηγιάννη, «η αγάπη που μένει;» είναι η παραπάνω διεύθυνση. Ο φανταστικός αυτός αθηναϊκός δρόμος ήταν η γειτονιά του διαχειριστή Μπαλαφούτη και της παρέας του, που μας έκανε καλή παρέα όσο σπουδάζαμε στην Αγγλία, γι’ αυτό και παρά το ξεχείλωμά της στον τρίτο κύκλο, της χρωστάμε μια θέση στη συγκεκριμένη λίστα. Σύνηθες θέαμα στον δρόμο ήταν ο θυρωρός Μανώλης να κυνηγάει την Βασιλική Ανδρίτσου, οι γριές του δευτέρου να μαλώνουν και ο Μπίλι ο υπάλληλος του videoclub να ψάχνει πελάτες. Και το ασανσέρ της πολυκατοικίας μονίμως χαλασμένο.
6
Σειρά: Το Ρετιρέ
Διεύθυνση: Αρχιφύλλου 2, Ζωγράφου
odos (6)Στο ρετιρέ της πολυκατοικίας της συγκεκριμένης διεύθυνσης χρωστά το όνομά της η σειρά. Σε αυτή την κιτς διαμερισματάρα στου Ζωγράφου έμενε η Κατερίνα Σοφιανού, μαζί με την μητέρα της Σοφία και την ανιψιά της Ειρήνη, καθώς και άλλες καρακάξες γειτόνισσες, όπως η Ζανέτ, η Τζόρτζια και άλλες ξιπασμένες ‘90s κυράτσες. Είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς την περιοχή που έμενε η Κατερίνα, γιατί το ούρλιαζε σε εκείνο το επεισόδιο που έψαχνε ταξί, και έκραζε «Ζωγράφου, Ζωγράφου», ενώ η κυρά-Νίτσα απ’ το Κωνσταντίνου και Ελένης τσίριζε «Γκύζη, Γκύζη». Κατά τα άλλα, η εταιρία Cosmos ΕΠΕ όπου δούλευαν οι περισσότεροι ήρωες, όπως και το φαρμακείο του Χρήστου και το κτίριο που φαίνεται στο πρώτο πλάνο των τίτλων της σειράς βρίσκονται στην πραγματικότητα στην περιοχή πίσω από το Χίλτον στις παρυφές του Παγκρατίου, ενώ το μπαράκι της Χαρούλας και της Ελένης βρισκόταν στην οδό Μεθώνης στα Εξάρχεια. Στην οδό Μεθώνης στα Εξάρχεια (τιρι-τιρι-τι-τιννν).
5
Σειρά: Ντόλτσε Βίτα
Περιοχές: Παλαιό Ψυχικό, Εκάλη, Καισαριανή, κ.α.
odos (7)Στην περίπτωση του Ντόλτσε Βίτα, το επίκεντρο των εξελίξεων είναι το Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, σε μια σπιταρόνα με ωραίο κήπο, έμεναν οι Μαρκάταινες. Το εργοστάσιο της οικογένειας, πάλι, βρισκόταν έξω από την Χαλκίδα, κοντά σε ένα χωριό του οποίου το μόνο αξιοθέατο ήταν το «οικογενειακό ταβερνάκι» με τις καλαμωτές και το πράσινο ντεκόρ όπου πήγαιναν όλοι οι ήρωες της σειράς. Ο Αντώνης με τη σειρά του, έμενε αρχικά με τον Μανώλη στο Παγκράτι, μέχρι που αποφάσισε να μετακομίσει στην Καισαριανή, στην οδό Κλαζομενών 11. Η Σάσα, τέλος, έμενε στην Φιλοθέη – γνήσια βορειοπροαστιώτισσα.
4
Σειρά: Κωνσταντίνου και Ελένης
Διεύθυνση: Σπύρου Λούη 45, Μαρούσι
odos (8)Από την πρώτη ημέρα της ατυχούς συγκατοίκησης της βλαχάρας και του μανιαμούνια μας απασχόλησε αυτή η διεύθυνση, καθώς το νεοκλασικό του θείου Καντακουζηνού εν Αμαρούσιω ήταν το μήλον της έριδας των δύο πρωταγωνιστών. Ο Κωνσταντίνος άφησε το διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, η Βλαχάκη παράτησε προφανώς κάποια τρύπα άφραγκου γκόμενου, και μετακόμισαν μαζί στα βόρεια προάστια, σε μια γειτονιά όπου αν έκανες μια μικρή βόλτα θα άκουγες την κλαούνα της Ματίνας που θα κυνηγούσε κάποιον περαστικό με ένα τάπερ κεφτεδάκια, θα έβλεπες το μανάβικο της κυρα-Νίτσας της πεντάμορφης, θα συναντούσες την Πόπη που είχε το «μασατζίδικο» στη γωνία και το «όργανο», τον υπαστυνόμο «ακουαφόρτε» που έκοβε μόνιμα βόλτες στην περιοχή.
3
Σειρά: Εμείς κι Εμείς
Περιοχή: Το ωραίο Μετς
odos (9)Το όνομα του δρόμου μπορεί να μην το μάθαμε ποτέ, αλλά σε κάθε επεισόδιο οι ήρωες έλεγαν και ξανάλεγαν με περίσσιο κομπασμό ότι έμεναν στον ωραιότερο δρόμο της Αθήνας, σε μια περιοχή που μπορούσε να υπερηφανεύεται ότι έχει διατηρήσει ακόμη και στα 1995 την ατμόσφαιρα της παλιάς γειτονιάς. Και όντως, ο δρόμος ήταν καθαρός και όμορφος (αφού η Παρθένα τον έγλειφε κάθε μέρα με τη σκούπα), τα νεοκλασικά όπου διέμενε η παρέα ήταν όπως θα έλεγε και η Νατάσσα, «κούκλα, ΚΟΥΚΛΑ», ή όπως θα έλεγε η Αντωνίτσα, «τα παλατάκια του Μετς». Και τι δεν έχει ζήσει αυτός ο δρόμος: Την απεργία πείνας της Παρθένας, τα εγκαίνια της «Καλής Καρδιάς», του ψιλικατζίδικου, την μετατροπή του σε λαϊκή, την διέλευση του μετροπόντικα που δεν ήταν σεισμός, τα γλέντια της παρέας και τις φάρσες της επίσης (Μαίρη Μαίρη τέλειωνε περιμένει ο Λιβανέζος). Με την περιγραφή του δρόμου (και το φοιβικό «Εμείς») είχε ξεκινήσει ο τρίτος κύκλος της σειράς, ενώ απόδειξη της ομορφιάς της γειτονιάς ήταν και το επεισόδιο με την Σοφία Φιλιππίδου, που είχε έρθει και φωτογράφιζε τα σπίτια, χωρίς να πει σε κανέναν ότι πρόκειται για έρευνα για την αναβίωση της παλιάς γειτονιάς στην σύγχρονη Αθήνα.
2
Σειρά: Δυό Ξένοι
Διεύθυνση: οδός Μητσαίων, Μακρυγιάννη
9Η πιο ζηλευτή περιοχή σε σειρά σίγουρα κατά την γνώμη του Makarenia είναι η κάθετος στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου (φάτσα η Ακρόπολη), όπου έμενε ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς με την Φλώρα Μπαρμπαρίτσα, πολύ πριν χτιστεί το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ακριβώς δίπλα. Τι πιο ωραίο να έχεις δίπλα σου, όχι μόνο τον πιο όμορφο πεζόδρομο της Αθήνας, αλλά και την Μαριάνθη, να έρχεται να σου λέει τον καφέ; Το σπίτι ανήκε στην Ντένη (η ίδια αποκαλούσε τον γιο της «νοικάρη της»), ενώ η μεγάλη απορία μα είναι, πώς σε μια περιοχή που ο Τσοχατζόπουλος χρειάστηκε να πάρει χίλιες μίζες και μια αρμαθιά λοξά υποβρύχια για να αποκτήσει σπίτι, διέμενε με δόξα και καμάρι η φτωχο-Μαριάνθη με τον Φώτη της. Πολυσυλλεκτική, αν μη τι άλλο, γειτονιά.
1
odosΣειρά: Οι Απαράδεκτοι
Διεύθυνση: Αδάμαντος 4, Λυκαβηττός
Είναι η πρώτη διεύθυνση που κάθε τηλεθεατής θα ήθελε να επισκεφθεί, για να γνωρίσει από κοντά την Δήμητρα, τον Γιάννη, τον Βλάσση και τον Σπύρο, να καθίσει εκεί μαζί τους και απλώς να παίξουν μπιρίμπα (φωνάζοντας αρίμπα). Η διεύθυνση αυτή είναι φανταστική, αλλά η πολυκατοικία με την πολύχρωμη παλ όψη και τις καμπύλες που χρησιμοποιήθηκε για τα εξωτερικά πλάνα της σειράς βρίσκεται όντως στον Λυκαβηττό, στην συμβολή των οδών Συνεσίου Κυρήνης και Κοσμά Μελωδού.
*Η οδός «Παραδείσου 7» από το ομώνυμο σίριαλ έμεινε εκτός λίστας γιατί το ίδιο έπρεπε να κάνει και ο Alpha και να το αφήσει εκτός προγράμματος. Αλλά εσείς μπορείτε κάλλιστα να αφήσετε σχολιάκι από κάτω και να θυμίσετε στο Makarenia και άλλες αγαπημένες διευθύνσεις ή περιοχές από τις ελληνικές σειρές που αγαπήσατε.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

7 σχόλια:

  1. θα ήθελα να κάνω η κόκκινη σουίτα Πόσο κάνει Γιατί ενδιαφέρομαι να έρθω ιγκόγνιτο και Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω ο Μίλτος ο ρεσεψιονίστ και ή Μάρω η αρχή καμαριέρα που είναι γιατί δεν τους βλέπω πουθενά σας θερμοπαρακαλώ πάρα πολύ για την επαναπρόσληψή τους κάτι τέτοια κάνετε και χάνεται πελάτες Την καλησπέρα μου στον ιδιοκτήτη Πού ξέρω ποιος είναι Τον έχω δει σε μία εκπομπή ονόματι ενδείξεις του κυρίου Απόστολου Γαλατσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφία Μουτίδου σε περιμένουμε στο Καφέ της Χαράς αν οι λόγοι είναι οικο
    νομικοί Βρες τα με τον Χάρη που είναι κουβαρντάς και καλόκαρδος σε αντίθεση με μερικές μερικές (Βλέπε Ελένη Ράντου)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας παρακαλώ είμαι νέα στον χώρο της δημιουργικής γραφής ας πούμε ότι είμαι Ιδεοποιός ενός τηλεοπτικού concept
    Πώς διαφυλάσσω την πνευματική μου ιδιοκτησία Κάντε μία αρθρογραφήσει ειδικά για τα sequel ούτως ώστε να έχουμε μία ορθή νομική καθοδήγηση από εσάς

    Ευχαριστώ τα μάλα...
    Όχι δηλαδή που θα μας κάνει ότι θέλει η κυρία Ράντου ένα σας λέω Κωνσταντίνου και Ελένης sequel έρχεται στον ΑΝΤ1 δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή κουβέντα με τους Ρώμα Χατζησοφιά αλλά εγώ με τους δημιουργούς θα τα πούμε επί τάπητος ούτως ώστε να έρθει το πολυπόθητο σίκουελ αν διαβάσατε καλά από τα παραπάνω είδη Προσπαθώ για το καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ όταν ακούω διόδια ένα πράγμα Μου έρχεται να πω Συγνώμη μου πεσε... Εάν είχα συναδέλφισσα μου την Ελένη Καστάνη ως Φωφώ Τσιντικίδου από το "τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;" Θα ήταν το καλύτερο μου και θα έλεγα αν είχα συναδέλφισσα μου την Ελένη έλα Δεν το πιστεύω έλα Δεν το πιστεύω και αυτό θα το έλεγα συνέχεια Γιατί πραγματικά δεν θα πίστευα ότι συναδέλφισσα μου θα έχω την Ελένη Καστάνη είναι καλύτερη ηθοποιός του σήμερα σε αντίθεση με την συνονόματη σύντεκνη συνάδελφο της ο λόγος Μα φυσικά ποια άλλη εννοώ την Ελένη Ράντου που όχι μόνο δεν φέρεται σαν γνήσια κρητικιά (έστω και κατά το ήμισυ) αλλά ούτε και μπέσα έχει εγώ αν μου λέγανε και ήμουνα ηθοποιός με ποια Ελένη από τις δύο θα ήθελα να συνεργαστώ Καστάνη δαγκωτό έπρεπε ο Χάρης Ρώμας να συμπεριλάβει στο Κωνσταντίνου και Ελένης την καστανή αντί Ράντου όσοι συμφωνείτε με τη γνώμη μου απαντήστε μου παρακαλώ...
    Full info here:
    https://amfiloxia-online.blogspot.com/2016/09/blog-post_34.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για δες! η Ελένη Ράντου ξέρει και τη λέξη μαφιόζος τι περίεργη αίσθηση και αυτή
    Μα "κυρία" (Ράντου) γιατί απορείτε πως η χρονιά 2020
    Είναι μαφιόζικη Εγώ πάλι πιστεύω πώς Σας ταιριάζει τα μάλα....

    Υ.Γ.
    Α. tıp
    Ελέγξτε τα νεύρα σας δεν είναι σε καλή κατάσταση αφού βλέπετε το θέατρο σας χαλάει! Κόφτε το και κάντε τηλεόραση μήπως και καλμάραινεται
    Μα δε τα λυπάστε τα νεύρα σας Δεσποινίς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com