Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόσο κοντά είναι το Φθινόπωρο; Τίτλοι τέλους για το φετινό καλοκαίρι;

Άλλο ένα καλοκαίρι πλησιάζει προς το τέλος του ,και μαζί με το περσινό διαμόρφωσαν μια τελείως διαφορετική κατάσταση όσον αφορά το συνηθισμένο ελληνικό καλοκαίρι. Κάτι έχει αλλάξει πλέον στα τελευταία 2 καλοκαίρια, το μελτέμι δεν είναι τόσο έντονο όσο άλλα καλοκαίρια ,είχαμε αρκετές βροχές ακόμα και σε νησιωτικές περιοχές αλλά και σε ορεινές ενώ οι ασθενείς άνεμοι και η αυξημένη υγρασία για ένα ακόμα καλοκαίρι κυριάρχησε σε αρκετά νησιά από το Ιόνιο μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Για ακόμα ενα καλοκαίρι οι κάτοικοι των νησιών είδαν ακόμα και τον 15 Αύγουστο να απουσιάζει το μελτέμι από το παραδοσιακό ελληνικό καλοκαίρι το οποίο ήταν για ακόμα μια φορά φυσιολογικό έως και κλιματικά ψυχρό σε αρκετές περιοχές ενώ και αρκετό υγρό στην Ήπειρο αλλά και στην δυτική και βόρεια χώρα καθώς είχαμε αρκετές μπόρες και καταιγίδες ακόμα και τον Αύγουστο.

Όσον αφορά το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού φαίνεται οτι σιγά σιγά οι θερμές αέριες μάζες υποχωρούν νοτιότερα προς την Αφρική και εγκαταλείπουν την Ελλάδα αλλά και την Μεσόγειο σταδιακά. Ωστόσο μέχρι το τέλος του Αυγούστου επιστρέφουν παροδοσιακά τα μελτέμια που εδώ και καιρό αγνοούνται και θα είναι αρκετά ενισχυμένα οπότε θα ρίξουν εντυπωσιακά και την θερμοκρασία κυρίως στην ανατολική-βορειοανατολική Ελλάδα αλλά και το Αιγαίο και σταδιακά το καλοκαίρι θα αρχίσει να μας αποχαιρετά. 
weather-in-greece.gr 

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com