Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

8 χαρισματικές ικανότητες του σώματος

Έχετε νιώσει ποτέ τις αρθρώσεις σας να πονούν πριν από μια καταιγίδα; Έγινε ποτέ ένα άρωμα το όχημα που σας ταξίδεψε σε μία συγκεκριμένη στιγμή του παρελθόντος; Το σώμα μας προβλέπει γεγονότα ή μας ταξιδεύει στο παρελθόν με έναν φαινομενικά ανεξήγητο τρόπο. Οι ειδικοί έρχονται να αποκωδικοποιήσουν και να εξηγήσουν οχτώ περίεργες και χαρισματικές ικανότητές μας, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να μην έχετε γνωρίσει ακόμη.
1. Ο πόνος των αρθρώσεών σας προβλέπει τον καιρό
Ιστορίες αρθρώσεων που πονάνε λίγο πριν από την καταιγίδα δεν είναι σοφιστείες γιαγιάδων, λέει ο ορθοπεδικός χειρουργός Robert Tait. Αυτό πιθανόν συμβαίνει λόγω της απότομης πτώσης της ατμοσφαιρικής πίεσης, η οποία δείχνει ότι θα επέλθει καταιγίδα. «Όταν η ατμοσφαιρική πίεση πέφτει, μπορεί να προκαλέσει συστολή και διαστολή του ιστού. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο ιστός των πληγών δεν είναι ελαστικός αλλά πυκνός και άκαμπτος, το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση τραβήγματος που μπορεί να καταλήξει σε πόνο» λέει.
2. Τα μάτια προειδοποιούν πριν το σώμα σας παγώσει
Όλοι τρέμουμε όταν ο καιρός είναι ψυχρός, αλλά πότε μπορούμε να πούμε ότι η θερμοκρασία απειλεί τη ζωή μας; Σύμφωνα με τη Rupe Hansra, ανώτερη διευθύντρια στη φροντίδα των ματιών στο LensCrafters, τα μάτια είναι τα παράθυρα αποκάλυψης του ακραίου κρύου. «Όταν η υποθερμία είναι σοβαρή, τα αιμοφόρα αγγεία στα μάτια συστέλλονται για την εξοικονόμηση ενέργειας» λέει η Δρ Hansra. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή τύφλωση.
3. Οι καρδιακοί παλμοί προβλέπουν το μέλλον
Η καρδιά σας σαφώς δεν γνωρίζει πότε θα παντρευτείτε ή πόσα θα λάβετε κατά την επιστροφή φόρου, αλλά τα ευρήματα από μια πρόσφατη μελέτη δείχνουν ότι οι καρδιές των ανθρώπων μπορούν να προβλέψουν ορισμένα γεγονότα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Evanston, IL, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Irvine και το Università di Padova στην Ιταλία έδειξαν μια σειρά από εικόνες σε απρόβλεπτη σειρά και μελέτησαν τις αντιδράσεις των εθελοντών. Ορισμένες εικόνες ήταν ουδέτερες και άλλες ήταν γραφτό να προκαλέσουν μία ενθουσιώδη αντίδραση. Οι επιστήμονες παρατήρησαν αύξηση των καρδιακών παλμών 10 δευτερόλεπτα πριν την παρουσίαση μιας ενδιαφέρουσας εικόνας γεγονός που υποδηλώνει ότι οι καρδιές μπορούν να αισθανθούν ότι κάτι συναρπαστικό ή ενοχλητικό πρόκειται να συμβεί. Γι’ αυτό ακούστε την καρδιά σας!
4. Οι κόρες των ματιών σας προδίδουν τον έρωτά σας
Αν θέλετε να κρατήσετε την αγάπη σας κρυφή, μείνετε σε αχνό φως, όταν αυτός/αυτή είναι σε κοντινή απόσταση. «Όταν νιώθεις έλξη για κάποιον, οι κόρες των ματιών σου έχουν την τάση να διαστέλλονται» ο Δρ Hansra αποκαλύπτει. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά και σε περιπτώσεις που βλέπετε κάτι που σας ευχαριστεί, ένα δελεαστικό επιδόρπιο ή τη μαγευτική ανατολή του ηλίου.
5. Η αίσθηση της όσφρησης σας μεταφέρει πίσω στον χρόνο
Έγινε ποτέ ένα άρωμα το όχημα που σας ταξίδεψε σε μία συγκεκριμένη στιγμή του παρελθόντος; Η Maria Larsson, αναπληρώτρια καθηγήτρια της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία, περιγράφει την αίσθηση της όσφρησης ως "μαγική μηχανή του χρόνου." Ο οσφρητικός φλοιός του εγκεφάλου, υπεύθυνος για την αίσθηση της όσφρησης, βρίσκεται ανάμεσα στη γενέτειρα των συναισθημάτων και στο ντουλάπι αποθήκευσης των αναμνήσεων. Αρώματα, αναμνήσεις και συναισθήματα είναι τόσο βαθιά συνυφασμένα, ώστε η μυρωδιά του αρώματος της γιαγιάς σας που δεν βρίσκεται στη ζωή μπορεί να σας φέρει δάκρυα. Τελικά, ενώ η μύτη σας μπορεί να μην διαθέτει κάποιο φουτουριστικό κουμπί ή μοχλό, είναι αναμφίβολα μία συσκευή του χρόνου.
8 χαρισματικές ικανότητες του σώματος6. Τα μάτια σας προβλέπουν την άνοιξη
Ο καιρός έξω μπορεί να είναι τρομακτικός, αλλά οι αλλεργίες υποδηλώνουν ότι οι θερμότερες ημέρες βρίσκονται προ των πυλών. «Γύρη και σπόρια αυξάνονται πριν από τη μεταστροφή των καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα να προκαλείται φαγούρα στα μάτια σας» ο Δρ Hansra επισημαίνει.
7. Το πεπτικό σύστημα σας κάνει σούπερ ήρωα
Μία μαμά μπορεί πραγματικά να σηκώσει ένα αυτοκίνητο αν το παιδί της είναι παγιδευμένο. Όταν το μυαλό σας βρίσκεται σε εγρήγορση, μέσω του συμπαθητικού νευρικού συστήματος απελευθερώνεται αδρεναλίνη, η οποία επιταχύνει τον ρυθμό της καρδιάς, αυξάνει την αναπνοή, διαστέλλει τις κόρες των ματιών και το σημαντικότερο κλείνει το πεπτικό σας σύστημα για να επιτρέψει στους μυς να αποκτήσουν απίστευτη δύναμη. Το πεπτικό σας σύστημα δεν μπορεί να δανείσει την ενέργειά του σε αυτές τις σωματικές διεργασίες σε μόνιμη βάση, αλλά μόνο σε απελπιστικές και δύσκολες στιγμές.
8. Οι ημικρανίες φανερώνουν ακραίες αλλαγές στη θερμοκρασία
Πολλοί πάσχοντες από ημικρανία φαίνεται να παρουσιάζουν ευαισθησία στις καιρικές συνθήκες που σχετίζονται με πολύ ζεστές και κρύες θερμοκρασίες. «Οι αλλαγές του καιρού μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπία στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης, η οποία μπορεί να επιφέρει με τη σειρά της ημικρανία» λέει ο Jerry W. Swanson, MD, νευρολόγος στο Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα. Ο πόνος θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον να αναζητήσει καταφύγιο κατά τις ακραίες αλλαγές του καιρού. Ωστόσο, ο Δρ Swanson συνιστά την παραμονή σε κλειστούς χώρους, όταν έχει κρύο ή αέρα.

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com