Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πως θα απαλλαγείτε από τα κιλά των Χριστουγέννων

Έχοντας πλέον φτάσει στον πρώτο μήνα του έτους, αφήνοντας πίσω τις γιορτινές ημέρες με τα πλούσια, λαχταριστά γεύματα και την ποικιλία των γλυκισμάτων. Αυτό όμως  που μας άφησαν αυτές οι άγιες ημέρες, εκτός από τις πολύ όμορφες στιγμές, είναι και τα επιπλέον κιλά.
  Με το νέο έτος που μόλις ξεκίνησε θέστε καινούριους στόχους για το βάρος σας και  να εντάξτε τον εαυτό σας σε μια πιο υγιή νοοτροπία. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε εύκολα και ανώδυνα από τα επιπλέον κιλά των Χριστουγέννων μας λέει η κυρία Κάλια Γιαννιτσοπούλου κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος.
Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους
Είναι ανέφικτο να έχετε την απαίτηση να φτάσετε στον στόχο βάρους σας μέσα σε 1-2 μέρες. Χρειάζεται να καταναλωθούν 7000 θερμίδες λιγότερες για να χαθεί ένα καθαρό κιλό λίπους. Είναι επίσης πιο πιθανό ότι θα κρατήσετε τα κιλά μακριά, εάν αδυνατίσετε σταδιακά, με ρυθμό όχι περισσότερο από 1 κιλό την εβδομάδα. Ότιδήποτε ταχύτερο, συνήθως οδηγεί σε απώλεια υγρών και μυικής μάζας. Συνεπώς, θα πρέπει ο στόχος απώλειας βάρους σας να είναι ρεαλιστικός.
Νερό
Είναι ένας από τους παλαιότερους διατροφικούς κανόνες που οι περισσότεροι αμελείτε, όμως στην πραγματικότητα το πόσιμο νερό σας βοηθά ουσιαστικά να αδυνατίσετε. Για τους περισσότερους από εμάς, τα Χριστούγεννα καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες  γλυκών, κόκκινων κρεάτων και σφολιατοειδών. Επομένως, μόλις τελειώσει η εορταστική περίοδος, το σώμα μας γεμίζει με επιβλαβείς τοξίνες. Προκειμένου να βοηθήσετε τον οργανισμό να απαλλαγεί οριστικά από τις τοξίνες να πίνετε πολύ νερό, τουλάχιστον 2,5-3lt ημερησίως . Η κατανάλωση νερού μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε γεμάτοι και να ελαττώσει την ποσότητα τροφής κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Τρώτε συχνότερα
Έχοντας πολλά ελαφριά γεύματα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μειώσετε σημαντικά την αίσθηση της πείνας και θα έχετε καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σας. Η συχνή κατανάλωση γευμάτων, μπορεί επίσης να ενισχύσει την ενέργειά σας, να αυξήσει τη διάθεσή σας και να επιταχύνει το μεταβολισμό σας, επειδή με την πέψη καίγονται θερμίδες. Προσπαθήστε να κάνετε λοιπόν, κατά μέσο όρο πέντε μικρά, υγιεινά γεύματα κάθε μέρα.
Αφεθείτε (μην το παρακάνετε όμως)
Είναι εξαιρετικά καλό για τον μεταβολισμό αλλά και την ψυχολογία σας να έχετε ένα γεύμα λίγο πιο ελεύθερο την εβδομάδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα γεύμα εκτός σπιτιού π.χ. ένα σουβλάκι ή 3 κομμάτια πίτσα ή ένα σύνθετο μαγειρευτό φαγητό π.χ. ένα κομμάτι παστίτσιο. Έτσι  θα νιώθετε λιγότερο στερημένοι και παράλληλα θα βελτιώσετε σημαντικά τη λειτουργία του μεταβολισμού σας!
Χαλαρώστε
Μερικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να τρώνε περισσότερο όταν έχουν  στρες με αποτέλεσμα να αυξάνουν έτσι το σωματικό τους βάρος. Όταν το αίσθημα του άγχους σας καταβάλλει, το σώμα σας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εναπόθεση λίπους στο σώμα σας. Διαχειριστείτε, λοιπόν, τα επίπεδα του άγχους, κάνοντας  γιόγκα, διαλογισμό ή ακόμα κάνοντας απλές ασκήσεις αναπνοής.
Δραστηριοποιηθείτε
Αυξήστε τις θερμίδες που καίτε στην καθημερινότητα σας  βελτιώνοντας την φυσική σας δραστηριότητα. Αν δεν θέλετε και δεν μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σας, κάντε μικρές αλλαγές στη ρουτίνα σας, όπως π.χ. αρχίστε να περπατάτε για 15 λεπτά περίπου κάθε μέρα. Όμως, το καλύτερο είδος άσκησης, είναι όταν δεν αισθάνεστε ότι καταβάλλετε κάποια προσπάθεια για να ασκηθείτε και το κάνετε με ευχαρίστηση. Προσπαθήστε, λοιπόν, να ασχοληθείτε με ένα νέο χόμπι που σας αρέσει, χωρίς να έχετε την αίσθηση πως το διαλέξατε υποχρεωτικά και μόνο για την απώλεια των κιλών σας. Η κολύμβηση, ο χορός, η αναρρίχηση σε βράχο ή ακόμα και το μπόουλινγκ, είναι εξαιρετικοί τρόποι να συνδυάσετε την άσκηση με τη διασκέδαση σας.
Η ποσότητα μετράει
Ελέγξτε το μέγεθος των μερίδων σας για να μειώσετε και  εύκολα τις θερμίδες. Ακόμα και τα "υγιεινά" τρόφιμα, όπως το καστανό ρύζι, το ψωμί ολικής άλεσης, το κοτόπουλο και τα ψάρια, μπορούν να σας κάνουν να κερδίζετε βάρος, αν είστε υπερβολικοί. Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, είναι μια καλή ιδέα να ζυγίζετε τις ομάδες τροφίμων σας, ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να τρώτε υπερβολικά. Εναλλακτικά προσπαθήστε να εξυπηρετήσετε τον εαυτό σας και να καταναλώνετε ένα τρίτο λιγότερο από ότι συνήθως θα τρώγατε. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων σας, κατά περίπου 500Kcal ημερησίως.
Να είστε αισιόδοξοι
Οι ειδικοί στην υγεία λένε, ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι μια μεγάλη αιτία υπερβολικής κατανάλωσης τροφής. Προσπαθήστε να σκεφτείτε θετικά και να εστιάσετε στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησής σας. Αγοράστε ρούχα που ταιριάζουν και κολακεύουν το σημερινό σχήμα του σώματός σας, αντί να καταφεύγετε στην αγορά δύο μεγεθών πολύ μικρότερων, ελπίζοντας ότι θα χωρέσετε σε αυτά αργότερα. Πείστε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να πετύχετε την απώλεια βάρους που επιθυμείτε, κάνοντας ένα- ένα βήμα κάθε φορά. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας, εάν όμως, καταφύγετε σε ατασθαλίες αντιμετωπίστε την επόμενη μέρα της διατροφής σας σαν ένα νέο ξεκίνημα.
Νέα χρονιά λοιπόν, με νέους στόχους. Να θυμάστε πως τίποτα δεν είναι διατροφικά ανέφικτο αν πραγματικά το επιθυμείτε και προσπαθήσετε για αυτό!

stogiatro.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com