Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Υπάρχουν χημικά στα περισσότερα καθισματάκια αυτοκινήτου



Αν και το καθισματάκι του αυτοκινήτου το αγοράσατε για να είναι το παιδάκι σας ασφαλές σε περίπτωση σύγκρουσης ή απότομου φρεναρίσματος, σκεφτήκατε ποτέ ότι πιθανώς να εκθέτετε, μέσω αυτού, το παιδί σε επικίνδυνα χημικά κάθε φορά που το δένετε στη θέση του;

Μια νέα έκθεση από επιστήμονες του Μίσιγκαν αναφέρει ότι, μετά από προσεκτική εξέταση πολλών τέτοιων καθισμάτων -διαφορετικών εταιρειών- βρέθηκαν χημικές ουσίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επιβράδυνση της εξάπλωσης μιας πιθανής πυρκαγιάς! Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το χλώριο, το βρώμιο, ο μόλυβδος, αλλά και άλλες που συνδέονται με μαθησιακές δυσκολίες και αναπτυξιακά ζητήματα. 
Παρόλα αυτά, η χρήση παιδικών καθισμάτων μέσα στα αυτοκίνητα, είναι περισσότερο επωφελής από επικίνδυνη, αφού αποτελούν τη μόνη ασφάλεια για ένα μικρό παιδί που βρίσκεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο εν κινήσει. Οπότε, το να κρατά κανείς το παιδί στην αγκαλιά του, για να αποφύγει τα χημικά που ενδεχομένως να υπάρχουν σε ένα κάθισμα, αποκλείεται.

Στην όλη υπόθεση από την άλλη, υπάρχει και η θετική πλευρά, αφού στη μελέτη αναφέρεται ότι, υπάρχουν και κάποια καθίσματα στα οποία δεν βρέθηκαν τέτοιες ουσίες!

Γι’ αυτό το λόγο, περισσότερες έρευνες λαμβάνουν χώρα, αλλά μέχρι την ολοκλήρωσή τους, είναι προτιμότερο να λαμβάνονται υπόψη τέτοιου είδους μελέτες, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στις πληροφορίες που αφορούν το προς αγορά προϊόν. 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com