Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Zhangjiajie National Forest Park - Ο κόσμος του Avatar στην Κίνα

 

 
Το Zhangjiajie National Forest Park κατοχυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας το 1982 ως το πρώτο εθνικό πάρκο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Το μέγεθός του αγγίζει τα 13τετ.χλμ. και στο εσωτερικό του θα βρείτε πλούσια δάση, μεγάλες σπηλιές, ήρεμα ρυάκια και λιμνούλες. Περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, όμως, είναι γνωστό για τους εντυπωσιακούς ψηλούς πέτρινους λόφους του που μοιάζουν με πυλώνες.



Το πάρκο ανήκει στην ευρύτερη προστατευμένη περιοχή Wulingyuan Scenic Area στην επαρχεία Hunan. Το αναγνωρισμένο από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς πήρε το όνομα Zhangjiajie το 1994 από την ομώνυμη πόλη που βρίσκεται εκεί. Το Zhang είναι ένα πολύ συνηθισμένο επίθετο στην Κίνα, η λέξη jia σημαίνει οικογένεια και η λέξη jie μπορεί να μεταφραστεί ως πατρίδα. Οπότε, Zhangjiajie κατά κάποιο τρόπο σημαίνει η πατρίδα (ή «το σπίτι» αν προτιμάτε) της οικογένειας Zhang.


Το Zhangjiajie είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο πολυσύχναστα τουριστικά μέρη της χώρας, που προσελκύει hikers από όλο τον κόσμο λόγω της γαλήνιας φυσικής ομορφιάς που περιβάλει τις διαδρομές του. Σαν αποτέλεσμα η μικρή ομώνυμη πόλη των 500 μόνιμων κατοίκων γνωρίζει μεγάλη τουριστική άνθηση. Εκεί μπορεί κανείς πλέον να βρει εστιατόρια με τοπικές σπεσιαλιτέ, καταστήματα με σουβενίρ και internet cafés. Όσο για διαμονή, υπάρχουν από μικρά hostels, όπως τα  Transport hotel και Railway hotel, μέχρι ξενοδοχεία 3ων (Honghegu Hotel, Minsu Hostel, Yalin Hotel) και 4ων(Xiangdian International Hotel) αστέρων.

Το 2010, ένα από τα πιο διάσημα σημεία του πάρκου, το Southern Sky Column όπως ήταν μέχρι τότε γνωστό, μετονομάστηκε σε «Avatar Hallelujah Mountain» από το επιτυχημένο blockbuster του Τζέιμς Κάμερον. Σύμφωνα με την κινεζική κυβέρνηση, τα ιπτάμενα  Hallelujah Mountains της ταινίας είχαν επηρεαστεί από την κορυφή του συγκεκριμένου βουνού. Πολλές φωτογραφίες της περιοχής, μας ενημερώνει το επίσημο κυβερνητικό site www.zjj.gov.cn , λειτούργησαν σαν πηγή έμπνευσης για τα ψηφιακά σκηνικά της ταινίας, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Hallelujah Mountains.


Το Zhangjiajie National Forest Park απέχει 32χλμ. από την πόλη Zhangjiajie (περίπου 40 λεπτά με το αστικό λεωφορείο) και 38χλμ. από το σιδηροδρομικό σταθμό Zhangjiajie.

thea.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com