Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών.
Παράλληλα, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των αιμοφόρων
αγγείων, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει την αντίσταση στην
ινσουλίνη, η οποία οδηγεί στον διαβήτη τύπου 2.
Η ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα για τους ενήλικες ανέρχεται στα 1.000mg.
Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή δεν σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά, δείτε από ποιες άλλες πηγές μπορείτε να πάρετε το πολύτιμο στοιχείο.
Μην ξεχνάτε ότι για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου είναι απαραίτητη η βιταμίνη D.
Πηγή: WebMD
Λευκά φασόλια: Ένα φλιτζάνι δίνει περίπου 190mg ασβεστίου. Είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο.
Σολομός: Μισή κονσέρβα δίνει περίπου 230mg ασβεστίου. Το ασβέστιο
βρίσκεται στο κόκκαλο του σολομού, το οποίο πρέπει να καταναλώνεται μαζί
με τη σάρκα του ψαριού. Η διαδικασία επεξεργασίας του σολομού μαλακώνει
το κόκαλο και διευκολύνει την κατάποση χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση του.
Σαρδέλες: Οι 7 σαρδέλες δίνουν περίπου 320mg ασβεστίου. Είναι επίσης πλούσιες σε ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D.
Αποξηραμένα σύκα: Τα 8 σύκα δίνουν περίπου 110mg ασβεστίου, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
Κέιλ ή λαχανίδα: Τα δύο φλιτζάνια δίνουν 190mg ασβεστίου και πολλά αντιοξειδωτικά.
Μαυρομάτικα φασόλια: Μισό φλιτζάνι δίνει περίπου 185 mg ασβεστίου, κάλιο και φολικό οξύ.
Αμύγδαλα: Τα 20 αμύγδαλα δίνουν περίπου 70 mg ασβεστίου. Περιέχουν επίσης κάλιο, βιταμίνη Ε και σίδηρο.
Πορτοκάλι: Ένα μέτριο πορτοκάλι δίνει περίπου 65mg ασβεστίου και βιταμίνη C.
onmed.gr
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.