ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
500γρ. βούτυρο γάλακτος
150γρ. άχνη ζάχαρη
600γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
3 βανίλιες
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
10γρ. μπέικιν πάουντερ
200γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
1 κιλό άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία συνταγής
Διαδικασία συνταγής
Καβουρδίζουμε στο φούρνο τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν και να γίνουν σχεδόν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το χτύπημημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά στο μείγμα και ζυμώνουμε με το χέρι ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε στο τέλος τα αμύγδαλα αφού τα ψιλοκόψουμε ή τα διαλύσουμε σε μούλτι. Ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη.
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 25 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν.
Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Αρχικά τους γυρνάμε λίγο μέσα στην άχνη για να κολλήσει πάνω τους και έπειτα τους ξαναπασπαλίζουμε
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.