ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
500γρ. πένες ριγέ ή μίνι πένες ριγέ (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά καυτερή κόκκινη ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και το σκόρδο για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι), ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4 κουταλιές της σούπας.
Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Προαιρτετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με αποξηραμένο δυόσμο ή βασιλικό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.