Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

15 φαγητά με λιγότερο από 50 θερμίδες


Όλες θέλουμε να τρώμε και να μην παχαίνουμε. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι εφικτό. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια νόστιμα φαγητά που μπορείς να τα τρως, χωρίς μετά να νιώθεις τύψεις. Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου συνδιάσει την νοστιμιά με τις πολλές θερμίδες, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Στο παρακάτω άρθρο σου έχουμε βρει τα πιο νόστιμα φαγητά με τις λιγότερες θερμίδες.
Πιπεριές: 2 θερμίδες
ποσότητα: μια λωρίδα, ωμή
Έρευνες έχουν δείξει πως οι πιπεριές μπορούν να σε βοηθήσουν στην καύση του λίπους, ενώ περιέχουν συστατικά που μειώνουν το πρήξιμο στις αρτηρίες και προστατεύουν από καρδιαγγειακά προβλήματα.
Κουνουπίδι: 3 θερμίδες
ποσότητα: 1 ανθύλλιο
Αυτό το τραγανό λαχανικό είναι γεμάτο με ίνες που βοηθούν στο να χορταίνεις πιο γρήγορα. Επίσης, αν σου αρέσει ο πουρές πατάτα, αλλά δεν θες τις θερμίδες, μπορείς να αντικαταστήσεις τις πατάτες με κουνουπίδι.
Φράουλες: θερμίδες
ποσότητα: 1 φράουλα
Το αγαπημένο αυτό καλοκαιρινό φρούτο, έχει αποδειχθεί από έρευνα πως προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη.
Αγγουράκι τουρσί: 8 θερμίδες
ποσότητα: 1 αγγουράκι
Τα αγγουράκια τουρσί είναι ένα ιδανικό σνακ για όταν θες να φας κάτι αλμυρό.
Σπαράγγια: 12 θερμίδες
ποσότητα: 4 σπαράγγια μαγειρεμένα
Αυτό το πλούσιο σε ίνες λαχανικό είναι ιδανικό για απώλεια βάρους.
Μανιτάρια: 15 θερμίδες
ποσότητα: 1 κούπα, ωμά
Τα μανιτάρια όχι μόνο έχουν λίγες θερμίδες, αλλά και η υφή τους που θυμίζει κρέας μπορεί και σε χορταίνει πολύ γρήγορα.
Ασπράδι αυγού: 20 θερμίδες
ποσότητα: 1 αυγό
Το ασπράδι του αυγού έχει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανική επιλογή, αν θες να χάσεις βάρος.
Παρμεζάνα: 21 θερμίδες
ποσότητα: 1 κουταλιά της σούπας
Η παρμεζάνα έχει περισσότερο ασβέστιο απ’ όλα τα άλλα τυριά και έχει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, ποτ σημαίνει ότι βοηθά στο να μεταβολίζεις γρήγορα το λίπος.
Χούμους: 23 θερμίδες
ποσότητα: 1 κουταλιά της σούπας
Το χούμους προσθέτει γεύση και πρωτεΐνη σε πιάτα με λαχανικά χωρίς πολλές εξτρά θερμίδες. Επιπλέον, οι ίνες και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε αυτό το dip από ττη Μέση Ανατολή έχουν διαρκή αποτελέσματα στην υγεία.
Ζελές (χωρίς ζάχαρη): 25 θερμίδες
ποσότητα: 1/2 κούπα
Μπορεί να μην είναι τόσο κρεμώδες όσο το παγωτό, αλλά με 25 θερμίδες ανά μερίδα, ο ζελές χωρίς ζάχαρη είναι ένα καλό υποκατάστατο για όταν θα θες να φας κάτι γλυκό.
Ελιές: 26 θερμίδες
ποσότητα: 5 ελιές
Οι ελιές είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά και αποτελούν ένα σούπερ ικανοποιητικό σνακ. Πρόσθεσε τις σε σαλάτες για μια υγιή δόση μονοακόρεστων λιπών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων μειώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και αυξάνοντας τα επίπεδα της καλής ουσίας.
Ανανάς: 28 θερμίδες
ποσότητα: 1 φέτα
Ο ανανάς περιέχει ένα ισχυρό μίγμα βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ενζύμων που το καθιστούν ισχυρό μαχητή κατά της φλεγμονής.
Σταφύλι: 35 θερμίδες
ποσότητα: 10 σταφύλια
Μαζί με τα βακκίνια και το κόκκινο κρασί, τα κόκκινα και μοβ σταφύλια είναι γεμάτα με ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, που χρησιμοποιούνται στην έρευνα κατά της γήρανσης.
Μπάμιες: 36 θερμίδες
ποσότητα: 1 κούπα
Οι μπάμιες παράγουν μια ουσία που ονομάζεται «βλεννώδης» και είναι ωφέλιμη για την πέψη. Η ουσία δεσμεύεται με τοξικό οξύ που το ήπαρ απελευθερώνεται στο πεπτικό σύστημα, συμβάλλοντας στην εξάλειψή του από το σώμα.
Μύδια: 45 θερμίδες
ποσότητα: 6 μέτρια ωμά μύδια
Τα οστρακοειδή, γενικά, αποτελούν εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ασβεστίου, χαλκού, ιωδίου, σιδήρου και καλίου

tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com