Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μύρτιλα και καρδιαγγειακή υγεία

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition συνδέει την καθημερινή κατανάλωση μύρτιλων με βελτίωση ορισμένων παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 138 υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες, ηλικίας 50-75 ετών, με μεταβολικό σύνδρομο. Από τους εθελοντές ζητήθηκε να καταναλώνουν καθημερινά 150 ή 75 γραμμάρια αποξηραμένα μύρτιλα, για συνολικό διάστημα 6 μηνών.
Συνολικά, η καθημερινή κατανάλωση 150 γραμμαρίων μύρτιλων, βρέθηκε να συνδέεται με βελτίωση σε δείκτες αγγειακής λειτουργίας, που θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 12-15%. Αντίθετα, η καθημερινή κατανάλωση 75 γραμμαρίων μύρτιλων δε φάνηκε να έχει αντίστοιχα οφέλη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com