ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 φαρίνα
½ φλιτζ. ταχίνι
1 ½ φλιτζ.ζάχαρη
1 ξέχειλο ποτήρι χυμός πορτοκάλι
1 σφηνοπότηρο μπράντι
½ κ.γ. σόδα μαγειρκή
1 φλιτζ. καρυδόψιχα (χοντροαλεσμένη)
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
½ φλιτζ. σταφίδες ξανθές
Διαδικασία συνταγής
Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε με σύρμα το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες. Όταν η ζύμη μας είναι κάπως πηχτή αλευρώνουμε ελαφρά τις σταφίδες και και τις προσθέτουμε στη ζύμη. Ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε στο ταψί την ζύμη, να έχει πάχος περίπου 3 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50 λεπτά να ψηθεί καλά. Αν αρχίσει να αρπάζει η επιφάνεια το σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη προαιρετικά και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.