Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Λαδένια

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κονκασέ κομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ψιλοκομμένες φέτες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βασιλικός αποξηραμένος ή μερικά φύλλα φρέσκο
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και κάνουμε μια λακουβίτσα. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά σιγά-σιγά και προσθέτουμε το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πετσέτα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και από πάνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ψηθεί καλά. Το τελικό αποτέλεσμα, όπως δηλώνει και το όνομα της συνταγής, έχει αρκετό λάδι. Μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα του λαδιού.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com