Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Καρμπονάρα

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
υλικά για τα ζυμαρικά
500γρ. σπαγγέτι Νο6 (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
υλικά για τη σάλτσα
200γρ. μπέικον σε κύβους
80γρ. παρμεζάνα
4 αυγά
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ένα ποτήρι από το νερό τους, στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αλ ντεντε).
Στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο.
Μετά από 3 λεπτά, προσθέτουμε λίγο από το νερό (1 φλιτζανάκι) στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα αυγά με την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Προαιρετικά τρίβουμε επιπλέον πιπέρι.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com