Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τυρόψωμο με λιαστή ντομάτα ελιά και ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
 
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζ. φέτα σπασμένη με το χέρι
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
1 κ.σ. μυρωδικά αποξηραμένα (βότανα προβηγκίας ή βασιλικό)
½ κ.γ. σόδα φαγητού
2 κ.σ. μαύρο κύμινο και σουσάμι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία συνταγής
 
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε.
Πασπαλίζουμε τα βότανα με σόδα φαγητού. Ανακατεύουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες με λίγο αλεύρι. Προσθέτουμε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τα βότανα και το πιπέρι στη ζύμη και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη και πασπαλίζουμε με μαύρο κύμινο και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 °C, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com