Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Βιταμίνη Β: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη βιταμίνη της... ευτυχίας!

Όταν αναφερόμαστε στη Βιταμίνη Β στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα ολόκληρο σύμπλεγμα από βιταμίνες και το φυλλικό οξύ που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, την οξυδέρκεια, τη διάθεση μας, αλλά και τα επίπεδα της ευτυχίας που μπορεί να νιώθουμε.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνες Β6 και Β12 είναι απαραίτητης για την ενεργητικότητα μας αλλά και την ισορροπία του νευρικού συστήματος!

Κάποιες άλλες έρευνες έχουν συνδέσει την εμφάνιστη της νόσου Αλτσχάιμερ με τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 στους ασθενείς.
Η έλλειψη Βιταμίνης Β στον οργανισμό έχει επίσης συνδεθεί με ψυχιατρικές παθήσεις και κατάθλιψη, σύμφωνα με το shape.gr.
Ποιες τροφές περιέχουν Βιταμίνη Β;
Καλές πηγές Βιταμίνης Β είναι τα λαχανικά, η μπανάνα, οι πατάτες, το κοτόπουλο, ο κρόκος του αυγού, τα καρύδια, η σαρδέλα.
Όπως εξηγεί και η Dr Shari Lieberman στο βιβλίο της “Real Vitamin and Mineral Book” η κατάλληλη ποσότητα Βg μέχρι 300mg την ημέρα.
Όπως σημειώνει όμως άνθρωποι που εργάζονται σε στρεσογόνα περιβάλλοντα μπορεί να είναι ωφέλιμο να προσλαμβάνουν μέχρι και 1000mg την ημέρα (ακόμα και σε μορφή δισκίου από τα φαρμακεία).
Tip!: Η Βιταμίνη Β είναι ζωτικής σημασίας για νιώθεις ευεξία, ισορροπία και ευτυχία. Μην ξεχνάς να προσλαμβάνεις την ποσότητα που χρειάζεσαι από τις αντίστοιχες τροφές ή λαμβάνοντας τη βιταμίνη σε μορφή δισκίου από τα φαρμακεία!

youweekly
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com