Το ρύζι
είναι ένα ιδιαίτερα «ευέλικτο» τρόφιμο, καθώς αποτελεί ιδανικό
συνοδευτικό για κάθε πιάτο, ενώ συνδυάζοντάς το με μερικά λαχανικά
μπορούμε να ετοιμάσουμε μέσα σε λίγα λεπτά ένα πλήρες γεύμα.
Πολύ συχνά συμβαίνει να μας
περισσέψουν μία ή και περισσότερες μερίδες ρυζιού και να αποφασίσουμε να
τις κρατήσουμε στο ψυγείο για μελλοντική κατανάλωση.Επειδή όμως το ρύζι είναι μία από τις τροφές που συνδέονται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης, πρέπει να φροντίσουμε να το συντηρήσουμε σωστά για να αποφύγουμε δυσάρεστα συμπτώματα.
Για να αποφύγουμε τα παραπάνω, το μαγειρεμένο ρύζι δεν πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο για περισσότερο από 24 ώρες. Επίσης, η Χάντερ τονίζει ότι πρέπει να το ξαναζεσταίνουμε μόνο μία φορά και να το βάζουμε στο ψυγείο μέσα σε μία ώρα αφού το μαγειρέψουμε. «Όσο περισσότερο αφήνετε το ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου τόσο πιθανότερο είναι να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια. Είναι λοιπόν αναγκαίο να βάζετε το ρύζι στο ψυγείο όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά το μαγείρεμα, ιδανικά μέσα σε μία ώρα, αν σκοπεύετε να το ξαναζεστάνετε αργότερα».
Πηγή: Mail Online
onmed.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.