Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σε ποια ηλικία αφήνουν τα παιδιά το πατρικό τους στην Ευρώπη - Ποιοι ξεπερνούν τους Έλληνες

Τι δείχνουν τα στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα της Eurostat. Σε ποια χώρα τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους από τα 21 και που στα 35. Η θέση της Ελλάδας

Όταν σε μία χώρα ο ηλικίας 40 ή 50 χρονών πρωθυπουργός (σ.σ. Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής) αποκαλείται "το παιδί", και όχι σε όλες τις περιπτώσεις ειρωνικά, καταλαβαίνεις ότι η λέξη παιδί έχει ξεφύγει αρκετά από τις χρονικές της διαστάσεις στην Ελλάδα.
Η χώρας μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης όπου οι νέοι δεν φεύγουν και τόσο... νέοι από το πατρικό τους. Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, οι Έλληνες εγκαταλείπουν το σπίτι των γονιών τους στα 29,4 χρόνια τους όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στα 26 χρόνια.
Σε ποια ηλικία αφήνουν τα παιδιά το πατρικό τους στην Ευρώπη - Ποιοι ξεπερνούν τους Έλληνες
Αυτοί που ανοίγουν πρώτοι τα φτερά τους είναι οι Σουηδοί καθώς ανεξαρτητοποιούνται σε ηλικία μόλις 21 ετών (20,9 τα κορίτσια και 21,1 τα αγόρια) και ακολουθούν με μικρή διαφορά οι κάτοικοι της Δανίας, του Λουξεμβούργου και της Φινλανδίας.
Στον αντίποδα και πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται η Ιταλία (30,1 έτη) η Σλοβακία (30,8) η πΓΔΜ (31,5), η Κροατία (31,9) η Μάλτα (32,2) και το Μαυροβούνιο (32,5%).

Πρώτα τα κορίτσια

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις χώρες είναι τα κορίτσια αυτά που φεύγουν πρώτα από το πατρικό σπίτι. Στην Ελλάδα κατά 2,7 χρόνια νωρίτερα από ότι τα αγόρια. Συγκεκριμένα σε ηλικία 28 χρονών όταν τα "αγόρια" στην Ελλάδα αφήνουν κατά μέσο όρο το πατρικό σε ηλικία 30,7 χρονών.
Η μικρότερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι στην Σουηδία, μόλις δύο μήνες, και η μεγαλύτερη στα Σκόπια όπου η ψαλίδα ανοίγει πάνω από τα 7 χρόνια (27,5 - 35,2 που είναι και η μεγαλύτερη ηλικία για "αγόρια" που μένουν ακόμη στο πατρικό).
Οι τρεις χώρες όπου τα "κορίτσια" μένουν ακόμη με τους γονείς τους πάνω από τα τριάντα τους είναι το Μαυροβούνιο (30,2) η Κροατία (30,4) και η Μάλτα (31,2). 
news247.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com