Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πώς μπορείτε να αξιοποιείτε τα τσόφλια των αυγών

Το αυγό χαρακτηρίζεται συχνά υπερτροφή και «πολυβιταμίνη της φύσης».
Αποτελεί μια πλήρη τροφή, πλούσια σε ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο και χολίνη.
Σας πέρασε όμως ποτέ από το μυαλό ότι, από θρεπτικής αξίας, είναι χρήσιμο ακόμη και το τσόφλι του;
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Poultry Science, για να εξουδετερώσετε τους μικροοργανισμούς, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βράσετε για μερικά λεπτά τα τσόφλια.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να αλέσετε τα τσόφλια ώστε να γίνουν σκόνη (σε γουδί, στο μπλέντερ ή με πλάστη) και να τα κοσκινίσετε με ένα πολύ ψιλό κόσκινο ώστε να απομακρύνετε συμπαγή κομμάτια που δεν αλέστηκαν.
Μπορείτε να προσθέσετε τη σκόνη σε φαγητά, χυμούς, σαλάτες ή όπου αλλού επιθυμείτε. Όπως έδειξε σχετική μελέτη στην επιθεώρηση International Journal of Food Sciences and Nutrition, η σκόνη από τα τσόφλια δεν αλλοιώνει τη γεύση των τροφών.
Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τη σκόνη για μελλοντική χρήση, φροντίστε τα τσόφλια να έχουν στεγνώσει πολύ καλά προτού τα αλέσετε.
baby.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com