Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτές είναι οι τροφές που μας κάνουν πραγματικά χαρούμενους!

Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην κατάσταση του οργανισμού μας, όχι μόνο αναφορικά με την υγεία και την ορθή λειτουργία του, αλλά και όσον αφορά τη διάθεσή μας.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού μας θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες τροφές αν θέλουμε να είμαστε ευδιάθετοι και γεμάτοι θετική ενέργεια.
Σε γενικές γραμμές, τέτοιες είναι οι τροφές που περιέχουν μαγνήσιο καθότι, σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί, τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου σχετίζονται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. 
Μερικά από τα φαγητά που συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης είναι η σοκολάτα, το σπανάκι, τα μανιτάρια, τα καρύδια, τα κάσιους, τα στρείδια, οι μπανάνες και το πράσινο τσάι. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι περιλαμβάνουν στη διατροφή τους το καφέ, το σαφράν και συγκεκριμένους υδατάνθρακες – όπως τα τρόφιμα ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα φασόλια – εμφανίζουν λιγότερα ποσοστά κατάθλιψης.
Για τη σοκολάτα δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις, καθότι αποτελεί αγαπημένη απόλαυση για πολλούς από εμάς. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σημαντικά οφέλη για την υγεία προσφέρει μόνο η μαύρη σοκολάτα, διότι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ρίχνουν την πίεση σε καλά επίπεδα και βελτιώνουν την κυκλοφορία.
Επιπλέον, η μαύρη σοκολάτα περιέχει μαγνήσιο, το οποίο βοηθάει στην πρόληψη της κατάθλιψης, στη μείωση της κούρασης και της κακής διάθεσης που μας κάνει ευερέθιστους και απαλύνει τα συμπτώματα του προεμμηνοροϊκού συνδρόμου στις γυναίκες.

Το σπανάκι, επίσης, είναι μια τροφή που δε θα πρέπει να λείπει από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α που βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και το προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Ακόμη, είναι πηγή ασβεστίου και φολικού οξέως, έχει ελάχιστες θερμίδες και αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού μας.

Παρότι συχνά ακούμε ότι ο καφές προξενεί νευρικότητα, οι επιστήμονες λένε οτι, αντίθετα με τη γενική αντίληψη, ο καφές έχει θετικές ιδιότητες τόσο για τη σωματική, όσο και για την πνευματική υγεία. Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση καφέ το πρωί σχετίζεται με μεγαλύτερη ενέργεια και ευχαρίστηση.
Ακόμη, έχει βρεθεί ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν 2-3 φλυτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, σε σχέση με όσες καταναλώνουν έναν ή καθόλου καφέ την ημέρα.
Τα στρείδια, πέραν του ότι βελτιώνουν τη κυκλοφορία, είναι πλούσια πηγή ψευδάργυρου και βιταμίνης Β12. Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του άγχους και ρυθμίζει τη μνήμη και τη διάθεση. Τα μανιτάρια περιέχουν σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που είναι απαραίτητο για τη καλή λειτουργία του θυροειδή. Τα χαμηλά επίπεδα αυτού του στοιχείου στον οργανισμό έχουν συνδεθεί με εμφάνιση κατάθλιψης, αυξημένη κούραση και άγχος.

Το πράσινο τσάι μειώνει το στρες, ενώ τα καρύδια και τα κάσιους είναι καλές πηγές μαγνησίου, φωσφόρου και περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού. Τέλος, οι μπανάνεςσυμβάλλουν στην παραγωγή της σεροτονίνης, μιας ορμόνης που βοηθάει στη χαλάρωση του οργανισμού και φτιάχνει τη διάθεση.
Συμπεριλαμβάνοντας τα παραπάνω τρόφιμα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού σας, αυξάνεται τις πιθανότητες για μία υγιεινή ζωή και γεμάτη ενέργεια.
Πηγή:yang.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com