Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

6 συμβουλές που θα σε διατηρήσουν αδύνατη μια ζωή. Υιοθέτησέ τες από σήμερα

Τώρα που έχει μπει για τα καλά ο Σεπτέμβρης και συντονιστήκαμε επιτέλους στην καθημερινότητα, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Κάποιες διατροφικές αλλαγές, πιο συγκεκριμένα, που θα μας διατηρήσουν μια ζωή αδύνατες.
Μετά από ένα research που έκανα, κατέληξα στις έξι πιο σημαντικές συμβουλές. Είναι εύκολες και πιάνουν! Ίσως κάποιες από αυτές τις έχει εντάξει ήδη στην καθημερινότητά σου. Ίσως και όχι όμως. Όπως και να έχει, αν θέλεις να προστατέψεις τα κιλά σου με το πέρασμα των χρόνων ή και να χάσεις βάρος, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής. Ποια είναι αυτά; Μετακινήσου προς τα κάτω και τσέκαρε τα αποτελεσματικά τιπ...

Μην είσαι “μετριοπαθής”... με τα λαχανικά...
Μπορεί στην όψη και μόνο μιας λαχταριστής μακαρονάδας, να ξεχνάς εντελώς τα λαχανικά. Το αποτέλεσμα; Θα φας μια αρκετά μεγάλη ποσότητα ζυμαρικών μέχρι να χορτάσεις, παίρνοντας παραπάνω θερμίδες από όσο θα έπρεπε. Τα λαχανικά όμως και θα σε χορτάσουν πιο εύκολα λόγω των φυτικών ινών, αλλά και θα σου προσφέρουν λίγες θερμίδες. Δεν χρειάζεται να απορρίψεις εντελώς τα ζυμαρικά ή οποιοδήποτε άλλο γεύμα. Αντιθέτως, μπορείς να προσθέσεις μικρή ποσότητα φαγητού και πολλά λαχανικά. Έτσι θα κάνεις το γεύμα σου και πολύχρωμο και γευστικό, μα πάνω από όλα με λίγες θερμίδες.

... Να είσαι “μετριοπαθής” με τις μερίδες του φαγητού όμως
Παραμένουμε στο ίδιο μοτίβο, μόνο που αυτήν τη φορά θα ασχοληθούμε με τις μερίδες του φαγητού που καταναλώνεις. Ναι, αυτό εύκολα μπορεί να σου κοστίσει παραπάνω θερμίδες, άρα και κιλά. Καλό είναι να διατηρείς αρκετά μικρή τη μερίδα και να προσπαθείς να καταλαγιάσεις την πείνα σου με λαχανικά ή και νερό. Επιπλέον, δώσε λίγο χρόνο στον οργανισμό σου να λάβει το μήνυμα του κορεσμού και μην βιάζεσαι. Όσο πιο αργά τρως τόσο το καλύτερο. Έχε κατά νου ότι θα πρέπει να περάσουν περίπου 20 λεπτά για να νιώσεις χορτάτη μετά το γεύμα σου. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!

Άφησε το αμάξι σπίτι
Οκ, το καταλαβαίνω ότι το αμάξι σε βολεύει πολύ, αλλά κάνει τη ζωή σου πιο... καθιστική! Ξεκίνα, λοιπόν, να περπατάς. Μπορείς για τις υποχρεώσεις σου, τα ψώνια σου τη βόλτα σου, να παίρνεις τα μέσα ή να περπατάς μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Έτσι θα καις αρκετές θερμίδες χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιείς τις σκάλες και όχι το ασανσέρ, ακόμα και να πάρεις ποδήλατο για τις μικρές μετακινήσεις. Σκέψου το!

Απόφυγε τις υγρές θερμίδες
Οι υγρές θερμίδες είναι και οι πιο “ύπουλες”. Τις συναντάμε κυρίως στον καφέ αν βάζεις ζάχαρη, στα milkshakes, στα ποτά. Οπότε μείωσέ τες όσο μπορείς. Για παράδειγμα, χρησιμοποίησε γλυκαντικά στον καφέ σου. Οκ, μπορεί στην αρχή να μην σου αρέσει τόσο αλλά σταδιακά θα το συνηθίσεις. Ξέχασε τα milkshake μιας και δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα άλλο, παρά μόνο θερμίδες και γεύση. Όσον αφορά στα αναψυκτικά, μπορείς να καταναλώνεις τη light εκδοχή τους που δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με τη real γεύση. Τέλος, προσπάθησε στις εξόδους σου να επιλέγεις μπύρα ή κρασί που έχουν τις λιγότερες θερμίδες.


Μην υποτιμάς τα σνακ
Νομίζεις ότι τα συχνά σνακ θα προσθέσουν extra θερμίδες στην καθημερινότητά σου, τις οποίες δεν χρειάζεσαι κιόλας. Λάθος σκεπτικό! Καταρχήν όταν λέμε σνακ εννοούμε τα φρούτα, τις μπάρες δημητριακών και τέτοιου είδους “λιχουδιές” που έχουν περίπου από 50 έως 100 θερμίδες. Κανείς δεν πάχυνε από αυτές τις επιλογές. Αντιθέτως! Με αυτόν τον τρόπο διατηρείς ενεργό το μεταβολισμό σου και μειώνεις τα συμπτώματα της υπερφαγίας, μιας και δεν θα νιώθεις πεινασμένη.

Μην απορρίπτεις τις ασκήσεις με βάρη
Είμαστε γυναίκες και τα βάρη που βρίσκονται στην αίθουσα του γυμναστηρίου μας φαίνεται... ανδρική υπόθεση! Καλό θα ήταν όμως να συνδυάσεις την αερόβια μορφή άσκησης με τα βάρη, μιας και η ενίσχυση της μυικής μάζας σε βοηθάει να καις περισσότερες θερμίδες και λίπος. Μην νομίζεις ότι θα σε παροτρύνω να προσθέτεις πολλά κιλά στις ασκήσεις σου. Πρέπει να υπάρχει μέτρο σε όλα!
tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com