Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Oskar Fischinger: Το Doodle της Google για τον σπουδαίο σκηνοθέτη και ζωγράφο

Στον Oskar Fischinger (Όσκαρ Φίσινγκερ),είναι αφιερωμένο το σημερινό της doodle η Google, με αφορμή τη συμπλήρωση 117 χρόνων από τη γέννηση του Γερμανού σκηνοθέτη και ζωγράφου, που ήταν από τους πρωτοπόρους των animation και των μουσικών βίντεο στον κινηματογράφο.

Ο Oskar Fischinger, που γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1900, στο Γκελχάουζεν, και πέθανε στις 31 Ιανουαρίου 1967 στο Λος Άντζελες.
Έμεινε στην ιστορία καθώς δημιούργησε μουσικά κινούμενα σχέδια, πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα γραφικά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Στην ιστορία έχουν μείνει τα σπέσιαλ εφέ που δημιούργησε για την ταινία, «Woman in the Moon» (Γυναίκα στη Σελήνη), του Fritz Lang, το 1929, αλλά και η μικρού μήκους ταινία animation «Motion Painting No. 1» (1947), η οποία είναι πλέον εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κινηματογραφικό Μητρώο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Συνολικά ο Fischinger έκανε περισσότερες από 50 ταινίες μικρού μήκους, ενώ σχεδίασε πάνω από 800 καμβάδες, οι οποίοι κοσμούν μουσεία, πινακοθήκες και διάφορες συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο.
 Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε το Doodle
cnn.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com