Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μύθοι επιβίωσης που μπορεί τελικά να σας στοιχίσουν τη ζωή

Η εφαρμογή ορισμένων "κανόνων" επιβίωσης μπορεί να επιφέρει πολύ χειρότερο αποτέλεσμα από το επιθυμητό - Δείτε πέντε αντιπροσωπευτικά παραδείγματαΚυκλοφορούν πολλοί άτυποι κανόνες για το πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Κάποιες συμβουλές έχουν μια δόση αλήθειας και μπορούν να αποβούν σωτήριες, ωστόσο υπάρχουν μερικοί "μύθοι" επιβίωσης που μπορούν να αποδειχτούν πολύ επικίνδυνοι και δεν αποκλείεται ακόμα και να μας σκοτώσουν!
Ας δούμε πέντε διαδεδομένους και λανθασμένους μύθους επιβίωσης:

Αν σας δαγκώσει φίδι, ρουφήξτε το δηλητήριο

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε σε περίπτωση που σας δαγκώσει δηλητηριώδες φίδι είναι να ρουφήξετε το δηλητήριο από την πληγή. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα αφενός να εξαπλωθεί πιο γρήγορα το δηλητήριο στο σώμα σας μέσω του στόματος, αφετέρου να μολυνθεί περαιτέρω η πληγή. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε τη βοήθεια ιατρού.

Αν σας επιτεθεί αρκούδα, προσποιηθείτε τον νεκρό

Οι αρκούδες συνήθως δεν θέλουν να σας επιτεθούν, πόσω μάλλον να σας φάνε. Εάν έρθετε αντιμέτωπος με μια καφέ αρκούδα, μην ξαπλώσετε στο έδαφος. με την ελπίδα ότι θα φύγει. Ιδανικά κάνετε πίσω αργά ή με πλάγια βήματα χωρίς να την κοιτάτε. Εάν ωστόσο η αρκούδα είναι μαύρη, καλύτερο είναι να τραπείτε σε φυγή και/ή να αμυνθείτε.

Αν χαθείτε στο δάσος, βρείτε φαγητό

Ο μέσος υγιής άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει χωρίς τροφή μέχρι και έξι εβδομάδες. Αυτό που καλείται κανείς να κάνει εάν χαθεί στο δάσος είναι να βρει πηγή νερού και καταφύγιο.

Τα βρύα φυτρώνουν στη νότια πλευρά των δέντρων

Τα βρύα μπορούν να φυτρώσουν οπουδήποτε έχει σκιά ή υγρασία. Σε περίπτωση που χαθείτε, ο μύθος αυτός μπορεί να σας στείλει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Αν σας επιτεθεί καρχαρίας, χτυπήστε τον στη μύτη

Το να καταφέρει κανείς να δώσει μια δυνατή γροθιά μέσα στο νερό είναι εξ ορισμού δύσκολο. Αν μπορείτε να επιτεθείτε στον καρχαρία, (ιδανικά με  ένα μαχαίρι. Αν όχι προσπαθήστε με τα νύχια) στοχεύστε στα μάτια του ή στα βράγχιά του.
Δείτε το βίντεο:
 (Πηγή: Business Insider, Φωτογραφία: AP Photo / Chitose Suzuki)
news247.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com