Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: 8 λόγοι που σε αδυνατίζει

Ένα από τα πράγματα που ευχαριστώ τους γονείς μου, είναι ότι με έμαθαν να τρώω βάση της μεσογειακής διατροφής. Μπορεί σε μικρότερη ηλικία να μην το καταλάβαινα, αλλά πραγματικά αυτό το διατροφικό πρόγραμμα μου έδωσε τη σωστή βάση για να έχω μια αδύνατη σιλουέτα και να καταναλώνω τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ίσως κάποια πράγματα να τα θεωρείς δεδομένα, αλλά πρέπει να σε πληροφορήσω ότι τα γαλακτοκομικά, οι ελιές ή ακόμα και το μεσημεριανό τραπέζι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη σωματική σου φιγούρα, χωρίς εμείς βέβαια να το αντιλαμβανόμαστε καθώς είναι κάτι που κάνουμε από πολύ μικρές.
Παρακάτω θα δεις κι εσύ πως αυτή η συνήθεια που ακολουθείς από μικρό παιδί σε βοήθησε σωματικά, αλλά και για ποιους λόγους θα πρέπει να συνεχίσεις να την ακολουθείς. Σίγουρα μετά από αυτό το άρθρο θα πεις κι εσύ ευχαριστώ στους γονείς σου που σε πίεζαν παλιότερα να φας τα όσπρια και τα λαχανικά, που μόνο αηδία σου προκαλούσαν. Και κάτι τελευταίο! Καλό το αβοκάντο και το λάδι καρύδας που έχουν γίνει trend τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως και να το κάνουμε σαν το ελαιόλαδο και όλες τις υπόλοιπες μεσογειακές τροφές δεν είναι.
1. Το κλειδί κάθε επιτυχημένης δίαιτας, είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Η μεσογειακή διατροφή προτείνει καθημερινά να καταναλώνουμε 4-5 μερίδες από αυτές τις τροφές για να μειώσουμε τις λιγούρες και να ενυδατώσουμε το σώμα μας.
2. Τα υγιή λιπαρά που υπάρχουν μέσα στην ελιά και στο ελαιόλαδο, βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην διατροφή που υιοθετούμε από παιδιά. Αυτά προσφέρουν στον οργανισμό μας υγιή μονοακόρεστα λίπη και φυτικά συστατικά, που ονομάζονται πολυφαινόλες, και σίγουρα είναι διατροφικά πιο σωστά από το ζωικό βούτυρο που επικρατεί σε άλλες διατροφές.
3. Τα όσπρια και οι ξηροί καρποί είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Διασπούν το λίπος και προσφέρουν ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης καθημερινότητας ή μιας έντονης άσκησης.
4. Τα αυγά και το ψάρι προσφέρουν πρωτεΐνη και Ω-3 λιπαρά οξέα. Αυτές οι τροφές είναι χαμηλές σε θερμίδες, χορταστικές και ενδείκνυνται για 3 φορές την εβδομάδα.
5. Κεφίρ, γάλα, γιαούρτι, γαλακτοκομικά. Όλα αυτά επιταχύνουν το μεταβολισμό και παρέχουν ευεργετικά βακτήρια που βοηθούν στο πεπτικό σύστημα και αποβάλλουν το πρήξιμο στην κοιλιά.
6. Τα βότανα και τα μπαχαρικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα είναι περισσότερο σημαντικά από όσο πίστευες. Εκτός του ότι δίνουν γεύση στα φαγητά μας, είναι γεμάτα σε φυτικά συστατικά, έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν το μεταβολισμό να λειτουργεί καλύτερα.
7. Τα τρόφιμα εποχής που πάντα επέλεγε η μαμά μας από την τοπική αγορά, δεν έχουν τυχαίο ρόλο. Έχουν λιγότερες τοξίνες από τα συσκευασμένα τρόφιμα και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς να περιέχουν συντηρητικά που πολλές φορές χαλούν τη δίαιτά μας.
8. Θυμάσαι τον εαυτό σου να τρως πάντα με τους γονείς, τους παππούδες και τους φίλους. Αυτή η διαδικασία έχει να σου προσφέρει πολλά, καθώς μειώνει το άγχος και το στρες και η αργή κατανάλωση των γευμάτων διευκολύνει την πέψη.
tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com