Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα πιο δύσκολα -και ακατόρθωτα- μέρη για να φτάσει κανείς στον κόσμο

Το Γανγκάρ Πουενσούμ - πηγή

Σήμερα, με τα αεροπορικά ταξίδια είναι εύκολο να φτάσει οπουδήποτε. Οποιοσδήποτε μπορεί να φτάσει στα περισσότερα μέρη του πλανήτη μας σε λιγότερο από μια μέρα. Αλλά, ακόμα και σήμερα υπάρχουν μέρη -και είναι πολλά- που απαιτούν ένα τεράστιο ταξίδι.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται μερικοί από τους πιο δύσκολους προορισμούς του κόσμου. Ο κατάλογος περιλαμβάνει απομακρυσμένα νησιά χωρίς αεροδρόμια, όπως τα νησιά Κεργκελέν στον Ινδικό Ωκεανό και το νησί Πίτκερν στον Ειρηνικό, αλλά και μερικές βουνοκορφές.

Το Έβερεστ μπορεί να είναι η υψηλότερη κορυφή της Γης, αλλά είναι σχετικά προσιτό. Το τίτλο κατέχει το Γανγκάρ Πουενσούμ στο Μπουτάν μιας και η αναρρίχηση στο όρος απαγορεύετε από την κυβέρνηση: από το 1994 η αναρρίχηση σε βουνά άνω των 6.000 μέτρων απαγορεύτηκε στο Μπουτάν από σεβασμό στις τοπικές πνευματικές πεποιθήσεις και από το 2003 η ορειβασία απαγορεύτηκε εντελώς.


3otiko 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com