Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το ιστορικό μακελειό του Αγίου Βαλεντίνου

Μέσα στην ποτοαπαγόρευση, με τις συμμορίες μικρές και μεγάλες να διαγκωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία, οι δυο ισχυρότερες μαφίες στο Σικάγο, η ιταλική South Side του Al Capone και η ιρλανδική North Side του Bugs Moran, βρίσκονται αντιμέτωπες σε έναν πόλεμο μέχρι εσχάτων.
Η πιο μεγάλη, γνωστή και ιστορικής σημασίας  «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου" μένει στα χρονικά ως το μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Αμερική και το χτύπημα που έκανε τον Αλ Καπόνε, αδιαφιλονίκητο αρχηγό της μαφίας και κάθε παράνομης πράξης της εποχής του. Ήταν όμως αυτή, που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή της αστυνομίας στον υπόκοσμο και στην καταδίωξή του, μέχρι το τέλος και την εξάρθρωσή του.
Η ιστορία ξεκινά από μια παράδοση ενός φορτίου παράνομου ουίσκι σε ένα γκαράζ. Εκεί ο Καπόνε στήνει την ενέδρα του. Ο Καπόνε δε φτάνει ποτέ στο σημείο παράδοσης καθώς καθυστερεί, πράγμα που του προσφέρει ένα αδιάσειστο άλλοθι. Το αποτέλεσμα της σφαγής είναι εννέα γκάγκστερς μέσα στο γκαράζ της οδού Clark Street, νεκροί από 90 σφαίρες. Η μεγαλύτερη σφαγή στα χρονικά του Σικάγο αφάνισε τον διεκδικητή του θρόνου του υποκόσμου, αφήνοντας τον Αλ Καπόνε μοναδικό «βασιλιά του οργανωμένου εγκλήματος».
Με τον Τζορτζ "Μπαγκς" Μόραν νεκρό η τελευταία απειλή για τον Καπόνε έχει σταματήσει να υπάρχει. Ο Μόραν αποκαλούσε τον Καπόνε "το Τέρας".

Το χρονικό της σφαγής
Το πρωινό της 14ης Φεβρουαρίου οι άντρες του Αλ καπόνε, κάποιοι ντυμένοι και με ρούχα αστυνομικών, εισβάλουν στο γκαράζ της οδού Κλαρκ, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Μόραν ως «έδρα» των επιχειρήσεών του. Οι τέσσερις άντρες που εισέβαλαν αιφνιδίασαν αυτούς που ήταν μέσα στο γκαράζ και τους ανάγκασαν να στηθούν στον τοίχο. Άνοιξαν πυρ και το μακελειό είχε τελειώσει σε λίγα λεπτά, ενώ οι άντρες του Καπόνε διέφυγαν με μαι μαύρη Κάντιλακ, «μεταμφιεσμένη» σε αστυνομικό όχημα με σειρήνα. 
Ο Καπόνε, δήλωσε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν στο εξοχικό του ενώ ο ίδιος ο Μόραν γλύτωσε το θάνατο. Ήταν όμως η αρχή του τέλους του και η πλήρης απώλεια της δύναμης και του ελέγχου του στο Σικάγο. Για τη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου δεν πλήρωσε κανένας.
Οι Ιρλανδοί του Μόραν είχαν χάσει το παιχνίδι και το μεγάλο έπαθλο που ήταν η διακίνηση του παράνομου αλκοόλ που απέφερε κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στις συμμορίες. Εκείνη τη χρονιά τα κέρδη του παράνομου αλκοόλ ήταν δυο εκατομμύρια δολάρια. Άλλωστε και το δέλεαρ για τη συνάντηση μεταξύ των συμμοριών δεν ήταν άλλο από ένα φορτίο ακριβό ουίσκι, ένας δούρειος ίππος πίσω από τον οποίο κρυβόταν ο πολυμήχανος Βιτσέντζο Τζιμπάλντι, πρωτοπαλίκαρο του Καπόνε, γνωστός με το ψευδώνυμο Τζακ Μακ Γκαρν και με το παρατσούκλι «Το πολυβόλο».
Ο Αλ Καπόνε, αδίστακτος και εξαιρετικά φιλόδοξος για χρήμα και εξουσία, έφτασε στο απόγειο της δόξας του. Παράλληλα, με την υπόθεση να ξεφεύγει από τα στενά όρια της πόλης το FBI και η δίωξη οικονομικού εγκλήματος ανέλαβαν δράση.
Ο Αλ Καπόνε συνελήφθη δυο χρόνια αργότερα για φοροδιαφυγή, ενώ ο Μπανγκς Μοράν κατέληξε να κλέβει τράπεζες.  Με την άνοδο του Ρούζβελτ στην εξουσία το 1933, η ποτοαπαγόρευση καταργήθηκε. Οι βασιλιάδες της φοροδιαφυγής και του εγκλήματος είχαν τερματίσει οριστικά την καριέρα τους. Το έγκλημα άλλαζε χέρια και τρόπους σε μια νέα εποχή. 

thetoc.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com