Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σε ποιες χώρες ιδρύει Ταμείο η Ιταλία για να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές

Τη δημιουργία Ταμείου με αρχικά κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για τις αφρικανικές χώρες ανακοίνωσε η Ιταλία.
Στόχος είναι η βοήθεια προς συγκεκριμένες αφρικανικές χώρες, η οποία και θα αποτρέψει τους πολίτες τους να δοκιμάσουν το ριψοκίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

Ποιες χώρες θα αφορά

Οι τρεις χώρες που θα αφορά κυρίως είναι η Λιβύη, ο Νίγηρας και η Τυνησία, τα σημεία απόπλου ή διέλευσης μεγάλου μέρους των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που φθάνουν κάθε χρόνο στις ιταλικές ακτές.
Μελλοντικοί «εταίροι» της Ιταλίας ενδέχεται να είναι η Νιγηρία, η Σενεγάλη, η Αίγυπτος και η Αιθιοπία.

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα ποσά που θα διατεθούν στα αφρικανικά κράτη πιθανότατα θα δαπανηθούν για την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας, την απόκτηση εξοπλισμού ή τεχνικών εργαλείων ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια «των εξωτερικών συνόρων» τόσο των χωρών αυτών, όσο και της Ιταλίας.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 181.000 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, έφθασαν στην Ιταλία μέσω της Μεσογείου το 2016, οι περισσότεροι αναχωρώντας από τις ακτές της Λιβύης, όπου οι διακινητές δρουν υπό καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας.
Πάνω από 5.000 άνθρωποι πιστεύεται πως πνίγηκαν στον «υγρό τάφο» της Μεσογείου.

tribune.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com