Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οκτώ ιστορικές αναφορές που αποδείχτηκαν μύθοι

Από τον κοντό Ναπολέοντα, στην Αιγύπτια Κλεοπάτρα και τον "άσχετο" στα μαθηματικά Αϊνστάιν. Οι αναφορές που αποδείχθηκαν λανθασμένες (Pics)
Η γνώση είναι το σπουδαιότερο αγαθό όλων, είναι αυτή μας κάνει να σκεφτόμαστε, που διαμορφώνει τον χαρακτήρα και τα πιστεύω μας.
Πολλές φορές, όμως, αυτά που διδασκόμαστε στο σχολείο ή και που διαβάζουμε σε ιστορικές αναφορές αποδεικνύονται μύθοι.
AdTech Ad
Ο Ναπολέων ήταν κοντός

 
Ο Ναπολέων ήταν πολύ κοντός. Στην πραγματικότητα ο Γάλλος αυτοκράτορας είχε ένα μέτριο ανάστημα, κανονικό με το μέσο ύψος των ανθρώπων της εποχής. Συγκεκριμένα, ο Ναπολέων είχε ύψος 1.70.
O Van Gogh έκοψε το αυτί του

Οι αναφορές θέλουν τον διάσημο καλλιτέχνη να έκοψε το ίδιο του το αυτί. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι έκοψε μόνο τον λοβό του αυτιού του και όχι ολόκληρο.
Ο Σαλιέρι ζήλευε τον Μότσαρτ

 
Ο Μότζαρτ αναδείχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς και συνθέτες της ιστορίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αρκούσε για να κάνει τον Σαλιέρι να σκάσει από τη ζήλια. Στην πραγματικότητα ο Σαλιέρι ήταν πιο επιτυχημένος εκείνη την εποχή.
Ο Μαγγελάνος έκανε πρώτος τον γύρο του κόσμου

 
Η αλήθεια είναι πως μπορεί ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος να ξεκίνησε το ταξίδι του με σκοπό να κάνει τον γύρο του κόσμου, ή για την ακρίβεια να ανακαλύψει τις Ινδίες, μιας και πίστευαν ότι η Γη ήταν επίπεδη. Ωστόσο ο ίδιος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του, καθώς έχασε τη ζωή του έχοντας καλύψει μόνο τη μισή απόσταση.
Η Κλεοπάτρα ήταν Αιγύπτια

Μια από τις πιο διαδεδομένες ιστορικές αναφορές θέλει τη βασίλισσα του Νείλου Αιγυπτιακής καταγωγής. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα.
Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής

 
Ο μύθος θέλει έναν από τους ανθρώπους που άφησε πίσω του, ίσως το σημαντικότερο έργο στον χώρο της επιστήμης, να μην είχε καλή σχέση με τα μαθηματικά. Ωστόσο, η συγκεκριμένη αναφορά αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς ο επιστήμονας είχε ιδιαίτερη έφεση στο αντικείμενο και ήταν άριστος μαθητής.
Ο Έντισον εφηύρε τη λάμπα

 
Σύμφωνα, με τις πιο διαδεδομένες αναφορές ο Τόμας Έντισον ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη λάμπα. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι άλλη. Ο Έντισον ανακάλυψε μόνο το πως μια λάμπα μπορεί να μένει αναμμένη συνεχώς.
Ο Νεύτων ανακάλυψε τη βαρύτητα όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του

 
Ο Ισαάκ Νεύτων ανακάλυψε την ύπαρξη της βαρύτητας, όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του. Η αλήθεια είναι πως το μήλο δεν έπεσε ποτέ στο κεφάλι του, αλλά δίπλα του και τον βοήθησε να καταλάβει πως λειτουργεί η βαρύτητα.
ΠΗΓΗ: Brightside
news247.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com