Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Νήσοι Σολομώντα: Εκεί όπου το φεγγάρι χρησιμοποιείται ως ημερολόγιο και οι ντόπιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πιρόγες

Η ζωή έχει παραμείνει η ίδια για χιλιάδες χρόνια στα νησιά του Σολομώντα.
Οι ντόπιοι εξακολουθούν να μετακινούνται με πιρόγες όπως και οι πρόγονοί τους στο θαλάσσιο περιβάλλον που διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τις τύχες των κατοίκων του νησιού, ενώ το φεγγάρι χρησιμοποιείται ως ημερολόγιο σε αγροτικές περιοχές.
Ο Γάλλος φωτογράφος Fabien Astre πέρασε ένα χρόνο στα νησιά του Ειρηνικού, τα οποία βρίσκονται ακριβώς νότια του ισημερινού, και οι εικόνες που κατέγραψε από την ζωή των κατοίκων είναι πραγματικά μαγικές.
Είπε: «Δεν έχει σημασία σε ποιο νησί είστε, τα νησιά που απαρτίζουν το έθνος στο αρχιπέλαγος, είναι εγγυημένο ότι θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι βρίσκεσται μακριά από οποιονδήποτε κόσμο έχετε γνωρίσει ποτέ».
«Παρά την ποικιλομορφία του πληθυσμού, και τις 70 γλώσσες που ομιλούνται, όλοι οι νησιώτες εξακολουθούν να έχουν ένα πράγμα από κοινού – ο ωκεανός τους συντηρεί.»
«Η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας είναι Μελανήσιοι, οι πρόγονοι των οποίων αποίκησαν τα νησιά του αρχιπελάγους από το 1000 π.Χ.»
nisi_solomonta_1
nisi_solomonta_2
nisi_solomonta_3
δείτε την συνέχεια εδώ:apocalypsejohn
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com