Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοινωνική Ευρώπη: Μύθος και πραγματικότητα



Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Την ώρα που ο Σόιμπλε ως νέος ανθύπατος εντείνει τις απειλές του κατά της Ελλάδας απαιτώντας παραμονή του ΔΝΤ και νέα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα κατά του λαού μας, στην ΕΕ συνεχίζεται η συζήτηση για τον περίφημο ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.
Συμφώνα με τη ρητορική των Βρυξελλών η ΕΕ υποτίθεται ότι ιδρύθηκε βασιζόμενη στην δήθεν προάσπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες η σημασία αυτών των αξιών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας και της πορείας της Ένωσης. Η διγλωσσία, όμως, των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και ειδικότερα ης Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη μέλη της ΕΕ είναι καταφανής.
Έτσι την Πέμπτη 19/1/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο όπου και συζητήθηκε ο Ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων και το πλέον δήθεν προηγμένο κοινωνικό μοντέλο που ανέπτυξε η Ευρώπη στην παγκόσμια ιστορία, έγιναν σπονδές στον βωμό «της Ευρώπης των ίσων ευκαιριών, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της Ευρώπης του υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος και του ανεπτυγμένου κοινωνικού προτύπου». Με παρέμβαση μου στο θέμα, τόνισα ότι «η Επιτροπή μιλά για την κοινωνική διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινωνικό τριπλό Α ενώ ακόμη και τώρα συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική της λιτότητας που γέμισε την Ευρώπη με στρατιές ανέργων και με 120 εκατομμύρια φτωχούς. Μια πολιτική που έστειλε τη νέα γενιά στη μαζική ανεργία και την υποαπασχόληση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή διέλυσε το κοινωνικό κράτος και το συνταξιοδοτικό σύστημα. Ταυτόχρονα σε χώρες με μνημόνια, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ισπανία πετσοκόπηκαν μισθοί και συντάξεις. Μάλιστα στην Ελλάδα η τρόικα δεν αναγνωρίζει καν το δικαίωμα της σύναψης συλλογικών συμβάσεων».
Μάλιστα με διάφορες παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής έχω επανειλημμένα υπενθυμίσει στους δήθεν εταίρους μας, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πατρίδα μας εξαιτίας των μνημονίων.
Ήδη, το 36% των Ελλήνων, περισσότερο δηλαδή από το 1/3 του πληθυσμού της χώρας έχει εγκλωβιστεί σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι ξεπέρασαν τα 1.300.000 άτομα. Στις νεαρές ηλικίες, μάλιστα, το ποσοστό των ανέργων πέρασε το 50%, γεγονός που μας ανέδειξε «πρωταθλητές» Ευρώπης στην ανεργία. Περισσότεροι από 250.000 νέοι, επιστήμονες στην πλειοψηφία τους, αναζητούν το μέλλον τους κρατώντας στα χέρια τις βαλίτσες της ξενιτιάς.
Πάνω από 250.000 Ελληνικές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο στέλνοντας τουλάχιστον 800.000 εργαζόμενους στις ουρές του ΟΑΕΔ. Οι ανασφάλιστοι ξεπέρασαν τα 3.000.000 και η μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ διευρύνθηκε στα 2 δις ευρώ. Οι συντάξεις μετατράπηκαν σε φιλοδώρημα, οι μισθοί και τα επιδόματα ψαλιδίστηκαν και τα εργασιακά κεκτημένα ισοπεδώθηκαν. Ο απολογισμός και για το 2017  αναμένεται ο ίδιος και χειρότερος καθώς τα μνημόνια συνεχίζουν να καταστρέφουν την Ελληνική οικονομία.
Αυτή είναι πλέον η Ελλάδα που χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο της μερκελικής πολιτικής, μια χώρα που μετατρέπεται σταδιακά σε μια τεράστια αποθήκη ψυχών μια και στην Πατρίδα μας βρίσκονται πλέον 61.872 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.
Όπως τόνισα λοιπόν και στην παραπάνω παρέμβασή μου αν θέλει η ΕΕ την κοινωνική Ευρώπη πρέπει να αφήσει τα μεγάλα λόγια και τις περίφημες διασκέψεις, να εγκαταλείψει τη λιτότητα και τα μνημόνια, να καταργήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας, να εγκαταλείψει την πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας και να υιοθετήσει τις  πολιτικές για δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου και να στηρίξει τον πανευρωπαϊκό ενιαίο μισθό.
Επιπλέον υπενθυμίζουμε στους δήθεν εταίρους μας ότι πρέπει να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους και να προχωρήσουν στην άμεση εφαρμογή της διαδικασίας μετεγκατάστασης στις άλλες χώρες της ΕΕ των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων που έχουν κατακλύσει την Πατρίδα μας.»
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com