Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ:Ιδού οι Καλλονές του Βορρά

Nαι, σίγουρα ο πιο δημοφιλής εξωτικός προορισμός της Ευρώπης!
island_of_the_dogsH πρωτεύουσα είναι πολύβουη, έχει παλιές συνοικίες με ένδοξο ιστορικό παρελθόν αλλά η νυχτερινή της ζωή επαναλαμβάνει σε όλους τούς τόνους πως η ζωή είναι μικρή και γι’ αυτό αξίζει να είναι θορυβώδης, εκκωφαντική, με εκπλήξεις, φαντασία, κοσμοπολίτικη αύρα και χρυσές αμμουδιές σαν αυτή της Πλάγια ντε Καντέρας που απολαμβάνουν τα θαλασσινά οι κομψές ξανθές καλλονές απ’ τον Ευρωπαϊκό  Βορρά.
Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης_fermor.gr
canary-islandsTο νησί της Τενερίφης είναι το μεγαλύτερο στο αρχιπέλαγος των Καναρίων – 2053 τετ. χλμ. κι έχει τη μορφή τριγώνου. Oι Έλληνες τουρίστες το ανακάλυψαν πρόσφατα. Aν κι έχει χαρακτηριστεί το νησί της αιώνιας Άνοιξης όσοι το επισκέπτονται αναζητούν όλες τις εποχές του χρόνου τα μυστικά της ευζωίας στις αντιθέσεις του, στο απαράμιλλο κλίμα, στην εναλλαγή τοπίων και εικόνων. Μια οροσειρά διατρέχει το κέντρο του από το Ανάγα ως το Τένο και στις πλαγιές της βρίσκονται εύφορες κοιλάδες σαν την Οροτάβα και το Γκιμάρ. Στην καρδιά αυτής της οροσειράς βρίσκεται ένας μεγάλος φυσικός  κρατήρας με διάμετρο 20 χιλιομέτρων κι ολόκληρη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο.
nightlife-in-canary-islands-colorful-ocean-sunrise-with-breaking-wave-830-e17c
Σε όλα τα Kανάρια νησιά λένε πως δεν βρέχει ποτέ, ότι τα πάρτυ συνεχίζονται με τους ίδιους εκκωφαντικούς ρυθμούς στις εξωτικές παραλίες Πλάγια ντελ Ινγκλές και Μασπαλόμας κι ότι είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος στην Γηραιά Ήπειρο που περιμένει τους νέους ταξιδευτές να τον ανακαλύψουν.

canary-islands-nightlife-800x533H Λάς Πάλμας είναι η μεγαλύτερη πόλη των Καναρίων. Kι έχει πολλά να δείξει σε όσους αναχωρούν απ’ τις πατρίδες τους αναζητώντας το σκηνικό μιας παραλίας αλλά και τη μεταλλική καρδιά μιας μεγαλούπολης. Nα βρεθείτε και στο παλιό ιστορικό κέντρο γύρω απ’ την περιοχή Βεγκουέτα μέχρι το Κάζα ντε Κολόν για το οποίο πολλοί λένε πως ο ίδιος ο Χριστόφορος Κολόμβος έζησε εκεί. Tο νησί Λανζαρότε έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενο γεωλογικό μνημείο από την Ουνέσκο λόγω της έκρηξης που έγινε το 1730 μα και των αλλεπάλληλων εκρήξεων που κράτησαν έξι ολόκληρα χρόνια!
divemaster-internship-social-beach-42Aν το απόλυτο ξεφάντωμα στις παραλίες Μασπαλόμας και Πλάγια ντελ Iνγκλές σας εξουθενώσει απ’ τους ατελείωτους ρυθμούς της μουσικής τότε αναζητείστε τη νιρβάνα στην όαση του Παλμίτος πάρκ, εκεί όπου φιλοξενούνται 230 είδη πολύχρωμων πουλιών.
palmitos01Οδηγείστε αργά στις πανέμορφες παραλιακές διαδρομές, περιπλανηθείτε στους αμμόλοφους, εξερευνήστε τα μπαρ και γευτείτε θαλασσινά στην προκυμαία του Πουέρτο ντε λα Νιεβ.
kourdistoportocali 

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com