Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

ΜΟΥΣΙΚΗ
Ρεσιτάλ πιάνου στο Μουσείο της ΑκρόποληςΤην Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00, οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης θα μπορούν ν’ απολαύσουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά αφιερωμένη στους γνωστούς συνθέτες Schubert, Liszt, Beethoven, Scriabin και Debussy. Τα έργα τους θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη σολίστ πιανίστα Sabine Weyer από το Λουξεμβούργο. Όπως κάθε Παρασκευή, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 22.00 και το εστιατόριο έως τις 12 τα μεσάνυχτα με ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές.

Οι Next Step Quintet στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
next step quintet kpisn free weekend dec 2016

Ο Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), ο Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) και ο Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), με guest τον Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο), μας παρουσιάζουν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 20.30 ένα tribute στους Radiohead στο ΚΠΙΣΝ. Οι τρεις καλλιτέχνες, ξεκίνησαν το τζαζ συγκρότημα "Next Step Quintet", όταν σπούδαζαν ακόμα στο Μουσικό Τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστημίου και συνειδητοποίησαν ότι μοιράζονται ένα κοινό όραμα για τη μουσική. Το 2011, οι τέσσερις δυνάμεις ενώθηκαν με τον Ελληνοσουηδό σαξοφωνίστα Ορφέα Τσουκαλά και μετά από έναν χρόνο φρενήρους δημιουργικότητας, κυκλοφόρησαν το πρώτο επώνυμο άλμπουμ τους, με την δισκογραφική Puzzlemusik. Έπειτα, με την συμβολή των guests Tivon Pennicott και Τάκη Πατερέλη, κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους ΄ΙΙ΄, ενώ αυτό το διάστημα δουλεύουν το επόμενο project τους, με jazz διασκευές τραγουδιών των Radiohead.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Vinyl is back: η γιορτή του βινυλίου επιστρέφει στο Μουσείο αυτοκινήτου
vinyl is back free weekend dec 2016

Η μεγαλύτερη εκδήλωση βινυλίου στην Ελλάδα υπόσχεται νέες συγκινήσεις: τεράστια γκάμα δίσκων βινυλίου, πλειστηριασμοί, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων και τα νέα μοντέλα πικάπ, συναυλίες... όσο είναι η διάρκεια ενός δίσκου βινυλίου, d.j. sets, χορός, κληρώσεις και πολλές εκπλήξεις στο εορταστικό 9o Vinyl is Back στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum) το τριήμερο: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, με θέα την Αθήνα από τον 4ο όροφο. Είσοδος ελεύθερη.


ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Μεγάλη Γιορτή για τα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού
3h megali giorti gia ta paidia xamogelo tou paidiou free weekend 2016
Το Χαμόγελο του Παιδιού διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τη Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά, από 7 έως 11 Δεκεμβρίου, από τις 9.00 έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Μαρούσι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα workshops, σπιτικά παιχνιδοζυμάρια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, ρομποτική με το FIRST LEGO LEAGUE, κουκλοθέατρο, μάγοι, ζογκλέρ, μουσικά παιχνίδια, διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές ακόμα εκπλήξεις! Επίσης προσφέρονται δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στο κινητό πολυϊατρείο "Ιπποκράτης". Διαδραστικές παρεμβάσεις για παιδιά στο Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας "Οδυσσέας" για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια στον κόσμο της τεχνολογίας και παρουσίαση όλων των δράσεων του οργανισμού.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου αφηγείται χριστουγεννιάτικα παραμύθια στο Βιβλιοπωλείο Χριστάκης
eleutheriou afigiseis paramuthion weekend agenda 2016

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι ο ταλαντούχος ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου και η σύζυγός του Τατιάνα Καλαντζή, εξίσου ηθοποιός, πρόκειται να ζωντανέψουν γνωστές χριστουγεννιάτικες ιστορίες με το δικό τους μοναδικό τρόπο, στο Βιβλιοπωλείο Χριστάκης, με ελεύθερη είσοδο. Οι δυο τους, στο τέλος των αφηγήσεων θα τραγουδήσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα μαζί με τα παιδιά.



ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Δωρεάν ξεναγήσεις στα μνημεία της Αθήνας
arxaia agora dorean ksenagiseis 2016
Συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω, τους χώρους στους οποίους γίνονται ξεναγήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016,ώρα 10.30 π.μ.
Αρχαία Αγορά
Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 25,έναντι Ιερού Ναού Αγ. Φιλίππου
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 50 άτομα)

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016,ώρα 10.30 π.μ.
Αρχαία Αγορά
Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 25,έναντι Ιερού Ναού Αγ. Φιλίππου
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 50 άτομα)
 Πηγή:www.monopoli.gr


Πηγή:www.monopoli.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com