Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Θα βρέξει φόρους! Τέσσερα νομοσχέδια σε... ένα!

Προσοχή έρχεται βαρομετρικό χαμηλό. Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα βρέξει νομοσχέδιο. Όμως, δεν θα κατατεθούν ξεχωριστά, αλλά όλα σε ένα πακέτο, ένα δηλαδή πολυνομοσχέδιο.
Από τα νομοσχέδια ξεχωρίζουν τουλάχιστον τέσσερα τα οποία είναι πολύ σημαντικά.
Το πρώτο είναι η εφαρμογή του πλαστικού χρήματος. Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα περιλαμβάνεται ακατάσχετος λογαριασμός. Όμως, θα περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τα κίνητρα που θα δίνονται στους πολίτες για να κάνουν χρήση. Μεταξύ άλλων είναι ο σχηματισμός του αφορολόγητου που ξεκινάει από το 10% εισοδήματος να διατίθεται για δαπάνες με πλαστικό χρήμα και κλιμακωτά θα φθάνει στο 20%.
Επίσης, θα θεσπίζεται η λοταρία και η κλήρωση δώρων, ενδεχομένως και ακινήτων, για τις αγορές που γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.
Το δεύτερο σημαντικό νομοσχέδιο αφορά στην αυτοδήλωση του “μαύρου” χρήματος με φόρου ο οποίος θα κινείται πέριξ του 50%.
Το τρίτο είναι η φορολογία στα καταλύματα που νοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας AirBNB και άλλων αντίστοιχων “ιντενρετικών” μεθόδων.
Το τέταρτο και πολύ σημαντικό είναι ο πτωχευτικός κώδικας, ο οποίος θα αποτελεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τομή και θα διευκολύνει το κλείσιμο επιχειρήσεων και προπαντός θα δίνει τη δυνατότητας σε μία δεύτερη ευκαιρία.
Πρόκειται για μέτρο πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμα και το Σαββατοκύριακο θα μπουν οι τελευταίες πινελιές, ούτως ώστε, τουλάχιστον οι ρυθμίσεις για το πλαστικό χρήμα, να εφαρμοστούν, αν είναι δυνατόν κοινοβουλευτικά, από την αρχή του χρόνου.
Newsit.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com