Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Συναγερμός μετά τις απειλές: Αποσύρονται προληπτικά πασίγνωστα προϊόντα

Πασίγνωστες εταιρείες αποσύρουν προληπτικά από όλα τα σημεία πώλησης της Αττικής συγκεκριμένα προϊόντα τους και σταματούν να τα διαθέτουν, μετά από απειλητική προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, με τον ισχυρισμό ότι έχουν δηλητηριαστεί παρτίδες με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ, με τρόπο που δεν είναι ορατός από τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, κατά την προκήρυξη έχουν δηλητηριαστεί:

-12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever)
-23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ”Κλασσική” (Unilever)
-11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ”Πιο συμπυκνωμένη” (Unilever)
-35 συσκευασίες ”Φρέσκο γάλα” της ΔΕΛΤΑ
-12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο, της Nestle
-10 μπουκάλια Nestea λεμόνι, της Nestle
-29 μπουκάλια Coca Cola Light

Μετά από συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και τις άλλες αρμόδιες αρχές, αποσύρονται από τα ράφια της Αττικής, τα εξής προϊόντα:

• το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ πλήρες ενός λίτρου (χάρτινη συσκευασία - μπλε χρώμα)
• Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
• Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
• Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
• Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
• Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4X500 πλαστική φιάλη)

Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο 2013 είχε αποσταλεί σε ιστότοπο ένας φάκελος που περιείχε ένα αναψυκτικό των 500 ml, usb stick με αποθηκευμένη μια προκήρυξη έξι σελίδων που έφερε την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo και ένα video διάρκειας δυόμιση λεπτών. Μάλιστα έκαναν λόγο για «σαμποτάζ μόλυνσης εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης».

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ UNILEVER – NESTLE – COCA-COLA

«Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές:

• Προχωρούμε άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

o Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
o Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
o Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
o Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

o Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας.

Διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές μας στους ακόλουθους αριθμούς χωρίς χρέωση:

• Coca-Cola: 800-11-55800
• Unilever: 800-11-99099
• Νestea: 800-11-55800

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο με νεότερες ανακοινώσεις, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, για οποιαδήποτε αναστάτωση».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΑ

«Η ΔΕΛΤΑ, σε συνέχεια ηλεκτρονικής ανάρτησης, αναφορικά με το Φρέσκο Γάλα Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία / μπλε χρώμα) και μετά από σύσταση των αρμόδιων αρχών, προχωράει προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσής του, στον Νομό Αττικής.

Το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια.

Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία.

Η ασφάλεια, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας, αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε, με κάθε κόστος.

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης ΔΕΛΤΑ, στο τηλέφωνο 800 11 99 800».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

Όπως ανακοινώθηκε, "ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας".

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, "με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές στην Αττική όπως, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων ή πολυσυσκευασιών τους ανεξαρτήτως παρτίδας που απεικονίζονται στη συνέχεια:

· “COCA – COLA LIGHT” 500ml σε πλαστική φιάλη
· “NESTEA ICE TEA” λεμόνι 500ml σε πλαστική φιάλη
· “NESTEA ICE TEA” ροδάκινο 500ml σε πλαστική φιάλη
· Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος
· Hellmann’s Caesar salad dressing σε πλαστικό μπουκάλι των 235 ml
· Pummaro «κλασικό» σε χάρτινη συσκευασία των 500g
· Pummaro «πιο συμπυκνωμένο» σε χάρτινη συσκευασία των 520g

Επίσης, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "καλούνται οι Επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.

Σημειώνεται στο σημείο αυτό, ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά, ή παράγουν τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στην στοχοποιημένη αγορά της Αττικής και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα".


real.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com