Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η εργατική τάξη είναι συστατικό στοιχείο του καπιταλισμού

Η εργατική τάξη είναι συστατικό στοιχείο του καπιταλισμού. Τον τρέφει και τρέφεται από αυτόν  με ποικίλους τρόπους. Κυρίως σε αυτόν πουλά την εργασία της.
Κανένα κέρδος δεν έχει  η εργατική τάξη από την καταστροφή την ύφεση  ή την διάλυση του καπιταλισμού.
Χωρίς αυτόν η εργατική, μετατρέπεται σε άνεργη τάξη και τελικά σε οικονομικούς μετανάστες όπως συμβαίνει στο Πακιστάν  γιαπαράδειγμα. Όπως συνέβη στην Ελλάδα πολλές φορές και τώρα συμβαίνει πάλι.
Η κρίση δείχνει ότι η ευημερία του ελληνικού καπιταλισμού και η μεγέθυνση του, η αύξηση του παραγόμενου πλούτου και του ΑΕΠ είναι το μέσο για να διεκδικήσει η εργατιά μερίδιο και να καλυτερεύσει την κατάσταση της.
Δεν έχει νόημα να μοιράσουμε την φτώχεια μας σε  μια αταξική κοινωνία με τρόπο που θα ειναι  είναι κοινωνικά δίκαιη φτώχεια  αλλά μπορούμε να διεκδικούμε από τον πλούτο τους εφόσον τον παράγουμε μαζί.
Χρειαζόμαστε τους καπιταλιστές όπως χρειαζόμαστε τις αγελάδες που παράγουν γάλα και τις μέλισσες που παράγουν μέλι. Τους χρειαζόμαστε για να τους «τα παίρνουμε» τακτικά με πολιτικά μέσα.
Όπως ειναι γνωστό,  στην μοιρασια  του παραγόμενου πλούτου η εργατική τάξη γίνεται ακραία ανταγωνιστική των υπολοίπων κυριάρχων και η Ιστορία  συνεχίζει τον δρόμο της

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com